Extinderea activității: Ford va construi și va vinde mașini electrice în China

de Petre Barac
Vineri, 10.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a semnat un parteneriat cu chinezii de la Zotye prin care a apărut Zotye Ford Automobile, o companie care va construi mașini electrice doar pentru piața din China.

Ford caută să-și dezvolte activitatea pe fiecare piață în care compania este prezentă. Ultimul anunț al americanilor în acest sens vizează piața din China, acolo unde Ford vrea să producă și să vândă mașini electrice în parteneriat cu firma locală Zotye.

Zotye Ford Automobile este un joint-venture care se va ocupa de designul, producția, vânzarea și distribuția de mașini electrice în China, în urma unei investiții cumulate de circa 756 de milioane de dolari.

Cele două companii nu au oferit detalii despre începerea producției. Ford este decis ca, până în 2025, cel puțin 70% din mașinile pe care le vinde în China să aibă o versiune electrică. Chinezii de la Zotye sunt cunoscuți pentru modelul SR8, clona lui Porsche Macan.

Via Carscoops

Comentarii (3)

  • Edikkk
    mda... Ford SUA si Ford Europe ii doare la basca de electrificare !!!!

    DAR CHINA??? CHINA ESTE MULT PESTE EUROPA si SUA !!

    Si acolo fac modele frumos electrice / electrificate (hibride serial) !

    Mda... si macar in SUA, Ford sa zicem ca au alta cultura (vestitul top 1 Ford F150) sau ca acolo au toate cutii automate... dar in Europa Ford... ce fac??? full-termice cu stick ca acum multe zeci de ani, daca nu chiar suta de ani !

    Inacceptabil !
    5 4
  • ai vazut ce ranjet are albul ala din poza? Da stii si de ce? Pentru ca de'acolo vor veni banii grupa mare.

    si tot d'aia face el ceva pe inacceptabilitatea ta si pe piata europeana
    5 1
  • Sa vedeti ce ranjet o sa am eu daca "extinderea FORD" ar continua cu aducerea din minunata China pe aici pe la noi, mai exact pe la "eterna Terra Nova" (ca tot isi inaugureaza stadionul cu mare fast), a unui model ce face volum pe la galbejei (nu in sens peiorativ), mai exact a modelului Escort (sedan clasa compacta - boala mea), sau macar a mai modestului Ka+ (in 4/5 usi). Ma jur ca il bag sub masa pe ala alb cand m-o vedea cu gura pana la urechi...
    Insa nu sunt chiar asa de naiv... stiu ca se tem ptr Focus si Fiesta daca ar aparea un low-cost din gama Ford pe vechiul continent.
    Dar s-ar mai teme si altii... multi, chiar si de pe meleagurile noastre, dar noi am avea de castigat si doar asta conteaza ptr mine (consumatorul).
    Pana la masini electrice facute la noi va mai trece ceva vreme, din pacate... Macar niste "termice" mai adaptate pietei interne as vrea sa vad in productie si se vor gasi si alte piete emergente pe unde sa le exporte, ca doar nu suntem singurii "amarasteni" pe lumea asta (vezi strategia Dacia sau mai bine zis "filosofia" Renault).
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru