Fabrica Volkswagen din Zwickau a încetat producția de mașini cu motoare termice, după 116 ani: începe era 100% electrică

de Paul Cosma
Sambata, 27.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a încheiat producția de mașini cu motoare termice la fabrica din Zwickau, după 116 ani de activitate. De acum înainte, grupul german va produce la Zwickau doar modele electrice pentru brandurile Volkswagen, Audi și Seat, cu o capacitate anuală de 330.000 de unități.

Un exemplar Volkswagen Golf R Estate este ultima mașină cu combustie internă ce a ieșit, în această săptămână, de pe liniile de producție ale uzinei din Zwickau. După 116 ani și peste 6 milioane de mașini construite, nemții au încetat producția de modele cu motoare termice.

De acum înainte, uzina germană va produce doar modele electrice pentru Volkswagen și, ulterior, pentru brandurile Audi și Seat. Capacitatea anuală de producție este estimată la 330.000 de unități.

Fabrica a intrat oficial în perioada de tranziție, urmând ca primul vehicul electric produs la Zwickau să fie ID.4, până la sfârșitul lui 2020. Tot acolo este plănuită și producția unui SUV electric Audi, fără ca Volkswagen să ofere detalii deocamdată.

Aceasta este prima uzină a grupului care trece la producția exclusivă de mașini electrice, după investiții cumulate de 1.2 miliarde de euro.

Potrivit informațiilor oficiale, 6 modele electrice din grupul VW vor intra pe liniile de producție de la Zwickau până la sfârșitul anului viitor.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Deci ce este nou fabrică doar în Germania, Cehia şi Spania spre nimic sau un e-up like amarât

    Mda...
    3 8
  • Asa, si ce ai vrut sa faca? La articolul cu Polestar erai nemultumit ca se fabrica in China acum, aici, ca "ce este nou doar(??) in Germania".

    Sezi bland, deci. Odata cu cresterea interesului pentru modelele concernului productia se va adapta si fabricile vor fabrica acolo unde este necesar sau cand Zickau nu va mai face fata cererii (peste 300.000 unitati)

    Mda?
    12 1
  • Edikkk
    da, dle Fănel
    1 3
  • Edikkk
    Da, dle Fănel, Aveţi dreptate
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru