Facelift pentru Toyota Corolla în Europa: motorizări hibride mai puternice

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea europeană a lui Toyota Corolla a primit o serie de îmbunătățiri în Europa. Aceasta va fi disponibilă începând cu primul trimestru al anului viitor.

La puțin timp de la publicarea primelor detalii referitoare la facelift-ul primit de Toyota Corolla în Statele Unite ale Americii, versiunea europeană a acestui model a primit, la rândul lui, o serie de îmbunătățiri. Actuala generație Corolla a debutat în urmă cu 4 ani.

Chiar dacă nu sunt foarte vizibile, modificările estetic includ o grilă ușor revizuită, lumini de ceață retușate, jante noi și trei nuanțe exterioare: Albastru Juniper, Midlight Teal și Gri Metallic. Totodată, anumite niveluri de echipare vin în standard cu lumini bi-LED (fază lungă adaptivă).

Pasagerii vor regăsi la interior tapițerii noi, display de 12.3 inch pentru instrumentarul digital de bord (standard pe unele niveluri de echipare) și un ecran de 10.5 inch pentru sistemul multimedia.

Sistemele de propulsie hibride au fost, la rândul lor, îmbunătățite. Bateria este mai compactă și mai ușoară, chiar și cu 18 kilograme în cazul anumitor versiuni, susține Toyota. De asemenea, inginerii niponi au operat și modificări de software, pentru un plus de eficiență.

Versiunea cu motor de 1.8 litri oferă acum 140 de cai putere (+ 18 CP), astfel că repriza 0-100 km/h a scăzut cu 1.7 secunde la 9.2 secunde.

Unitatea de 2.0 litri livrează 196 CP (+ 16 CP), astfel că suta de kilometri pe oră este atinsă în 7.5 secunde (- 0.5 secunde).

Toyota Corolla facelift va fi disponibilă, pe Bătrânul Continent, începând cu primul trimestru din 2023.

via Toyota

Comentarii (6)

  • Chaos!
    In loc de o luna-doua, am ajuns sa ne fie aratate facelifturile cu ani înainte sa le gasim in showroomuri, cum erau înainte prototipurile sau schitele de design ale unui viitor model.

    Deci unu care vrea acum sa cumpere o Corolla, ce face? Da acum comanda stiind ca asteapta oricum un an sa vina, dar o sa primeasca modelul produs anul asta fara facelift care cand o sa.i ajunga lui la anul, e deja vechi...sau asteapta sa comande in martie 2023 sa fie sigur ca va prinde si el faceliftul, caz in care va avea masina in 2024?

    Pe la Kia am mai vazut ca se plang saracii oameni ca dupa ce au asteptat 6-8-10 luni sa le vina masina, li s-au anulat comenzile, au pierdut voucherele Rabla, nervi, timp, bani etc..pe motiv ca apare noul model, ca e mai scump, ca blah blah... dementa totala a ajuns industria asta.
    19 2
  • eu nu inteleg de ce atatia vor masini noi, mai ales acum. care e urgenta sa iti iei o corola? daca era vorba de ferrari si alti bolizi mai intelegeam nerabdarea..
    5 6
  • @@haos
    Eu nu inteleg cum in doar 3 randuri ai atatea "confuzii logice"? Ce legatura este intre "de ce unii vor masini noi?" (adica toti trebuie sa vrem masini vechi), "care e urgenta la corolla?" (asteptarea normala de 2-3 luni pt un produs de masa, in loc de un an, ti se pare urgenta) si cu "nerabdarea inteleasa doar la bolizi" (carevasazica doar bogatii sa aiba pretentia sa fie nerabdatori, doar banii foarte multi iti dau voie sa ai asteptari si nerabdari, omul "mediu", chiar si pe banii lui aia modesti, trebuie sa indure orice, ne-pretențios)?
    7 1
  • Seriff
    @Chaos, nu doar la Kia, la mai multi producatori e problema asta cu anularile de comenzi, la cateva luni bune dupa ce s-au dat comenzile respective.
    Ce sa zic, asta e rezultatul ''pandemiei'', a ''razboiului'' si a altor mizerii inventate de niste comunisti ordinari.
    11 6
  • inexorabil
    …care se dau şi-n fund, şi-n cap ca să treacă (izbutind cu brio!) în ochii prostimii planetare drept eminenţe cenuşii…”dă Driapta”, carevasăzică mentori şi promotori ai “libertăţii”, “democraţiei” şi “prosperităţii” (tot ei beneficiind însă în toate cele trei cazuri – dixit Eminescu: “şi sucul cel mai dulce pământului i-l sug”).

    Păi zi tot adevărul, @Seriff, asumă-ţi-l până la capăt, ca să priceapă toată lumea la ce mascaradă incomensurabilă asistăm în acest secol (practic, farsa nr. 1 a istoriei: lupul Stânga acoperindu-se cu blana de oaie a Dreptei).
    4 4
  • Mircea Badea
    daca ne-am pus mascuta si am ascultat toate aberatiile cu covidul, acum se merge mai departe, se face cate o "pandemie" din orice. "mascutii" urmeaza "ordinele de dreapta"..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru