Felicitare de Crăciun de la Bugatti: "Sărbători fericite, dezvelim Chiron la Geneva"

de Mircea Meşter
Vineri, 18.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul supercar Bugatti va vedea lumina zilei în luna martie la Geneva. Avem astăzi confirmarea oficială, odată cu o felicitare trimisă de marca italo-franceză fanilor săi.

Bugatti a publicat astăzi ceea ce ar trebui să fie o simplă felicitare de Crăciun, în care marca italo-franceză le urează tuturor fanilor săi Sărbători fericite. Și totuși, pentru că ne apropiem cu pași repezi de debutul pe piață al urmașului lui Veyron, ilustrata Bugatti din acest an ascunde un teaser in care noua mașină apare acoperită de un cearșaf albastru sub care este scris numele oficial al viitorului supercar Bugatti: Chiron.

Mesajul transmis de Bugatti către fanii săi este simplu și fără echivoc: "De dezvelit la Salonul Auto de la Geneva 2016". Avem, astfel, confirmarea oficială că debutul noului model în fața presei și a publicului va avea loc în luna martie a anului viitor, cu ocazia primului salon major care are loc anual în Europa.

Vă reamintim faptul că numele noului supercar Bugatti (care se citește "Șiron") este inspirat din cel al lui Louis Chiron, unul dintre piloții legendari ai mărcii în anii 1920-1930. Nu se cunosc încă soluțiile alese de Bugatti pentru motorizarea lui Chiron, însă există voci care anunță faptul că noul supercar Bugatti va îmbrățișa soluția hibridă pentru a putea să îmbunătățească cifrele de putere și performanțele lui Veyron.

Dacă Bugatti va alege însă alternativa "simplă", clasică, vom vorbi foarte probabil de un motor W16 cu patru turbine care va dezvolta în jur de 1500 CP și un cuplu de 1500 Nm.

Viteza maximă a lui Bugatti Chiron se va apropia serios de 500 km/h, în timp ce accelerația 0-100 km/h va avea loc în 2.3 secunde.

"Chiron va stabili noi standarde la toate capitolele. Vom continua să producem cel mai puternic, cel mai rapid și cel mai luxos model supersport de serie din lume. Vrem să transformăm vârful mașinilor auto în ceva semnificativ mai bun", spune Wolfgang Durheimer, președintele Bugatti.

Bugatti Chiron a adunat deja 100 de precomenzi înainte ca publicul larg să-l vadă la față și înainte ca oricine să știe prețul cu care Bugatti va vinde nou-venitul în gamă. 

Comentarii (3)

  • boring
    deja stim cum arata
    0 3
  • Chuck Norris
    Alo prieteni marca este italo-germana ca francezii nu au nicio contributie!Bugatti=VW , Molsheim este la granita cu Germania foarte aproape asa ca franta =0
    1 2
  • Chuck Citeste istoria firmei. E franceza. Proprietarul initial era de origine italieneasca.

    Din cate stiu Oradea nu e in Ungaria nu?

    Du-te si te culca, ai intelectul lui Chuck cel real.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru