Ferrari California facelift, anunţat de prima imagine teaser

de Bogdan Mirică
Luni, 03.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va expune la Salonul Auto de la Geneva noul california facelift. Sportiva entry-level a fost anunţată deja cu ajutorul unui teaser.

După ce ne-a făcut cunoştinţă cu LaFerrari, la începutul lui 2013, constructorul italian se pregăteşte să scrie o nouă pagină din istoria sa şi în 2014.

Ferrari a publicat deja un teaser care anunţă debutul unui nou model, debut programat chiar săptămâna viitoare, în data de 12 februarie. Imaginea publicată de italieni prezintă doar indicativul 149M pe fundalul roşu, tradiţional, al Scuderiei.

Deşi secretul a fost păstrat foarte bine, este inevitabil să nu ne gândim la un facelift aplicat actualului California, ajuns deja aproape de jumătatea carierei. Indicativul 149 face referire directă la modelul entry-level al companiei din Maranello, California fiind recunoscut de ingineri după numele de cod 149.

Esential 552 de cai putere va oferi noul Ferrari California.
Litera M, alăturată cifrelor, înseamnă, de obicei, „modificat” şi a mai fost folosită în trecut de oficialii Căluţului Cabrat.
Este vorba despre modelul 550 Maranello, care a fost supus unor îmbunătăţiri importante şi rebotezat 550M Maranello.

Despre faceliftul lui California s-a vorbit mult în ultima vreme. Cele mai noi detalii anunţă un motor nou sub capotă, o unitate V8 de 3.8 litri, împrumutată de la Maserati Quattroporte. Propulsorul ar urma să livreze 552 de cai putere, ceva mai mult decât oferă în prezent unitatea V8 de 4.3 litri şi 460 de cai putere.

Debutul oficial se va consemna în luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, primele livrări fiind programate pentru luna mai.

Comentarii (2)

  • daca ma uit cu atentie la imagine as pune pariu ca noul model va fi lansat in culoarea rosie.

    ma apuca rasul cand aud de imagine teaser. Acum, orice rahat de imagine se numeste pompos "teaser". Punem pe pereti o coala A4 vopsita'n rosu si o numim teaser, punem un colt de margine de teava de esapament si o numim teaser, punem un segment de cusatura de scaun si e...teaser
    13 3
  • "Litera M, alăturată cifrelor, înseamnă, de obicei, „modificat” şi a mai fost folosită în trecut de oficialii Căluţului Cabrat. Este vorba despre modelul 550 Maranello, care a fost supus unor îmbunătăţiri importante şi rebotezat 550M Maranello."
    In istoria marcii nu a existat 550M, de fapt 550 s-a transformat in 575M cu modificari minore la caroserie dar semnificative la motorizare.
    Din cate stiu singurele cu M au fost 456 si 456M respectiv 512 si 512M. Deci nu prea e o traditie...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru