Ferrari nu adoptă strategia Mercedes: hypercarul care va înlocui LaFerrari nu va avea motor de Formula 1 și se va lansa cel mai devreme în 2020

de Daniel Popescu
Marti, 09.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va lansa un nou hypercar într-un orizont de 3-5 ani, însă acesta nu va avea motor de Formula 1, așa cum va proceda Mercedes în cazul viitorului AMG Project One.

Ferrari a început deja să se gândească la un înlocuitor pentru LaFerrari, iar principalul obiectiv este ca acesta să beneficieze de o serie de inovații proaspete care să poată fi ulterior implementate și pe alte modele din gamă.

O primă decizie a fost deja luată, întrucât viitorul hypercar nu va utiliza un motor asemănător cu cel folosit de Scuderia Ferrari în Formula 1.

"Vom lua în considerare un înlocuitor pentru LaFerrari atunci când vom defini strategia pentru tehnologie și inovație. Vrem să facem ceva diferit. Nu va fi o mașină de serie cu motor de Formula 1 pentru că, să fim serioși, ar trebui să fie în idle la 2500-300 rotații pe minut și să ajungă la 16.000 de rotații pe minut", spune Michael Leiters, șeful departamentului de tehnologie.

Astfel, Ferrari va adopta o strategie diferită de cea a rivalilor de la Mercedes, care au anunțat deja că dezvoltă un hypercar numit Mercedes AMG Project One care va utiliza sistemul de propulsie din Formula 1.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, inginerii Mercedes vor apela la o serie de modificări pentru motorul turbo V6 de 1.6 litri și cele două sisteme de recuperare a energiei cinetice (MGU-K) și, respectiv, a celei recuperate din căldură (MGU-H), cum ar fi limitarea turației motorului la 11.000 rpm, în condițiile în care cele din Formula 1 pot ajunge la cel mult 15.000 rpm.
Chiar și așa, o serie de informații anterioare indică faptul că motorul va genera echivalentul a peste 1.000 de cai putere, iar hypercarul va avea tracțiune integrală.

Revenind la planul celor de la Ferrari, Leiters estimează că noul hypercar va fi dezvăluit publicului cel mai devreme în 2020 și cel mai târziu în 2022.

"Calendarul va fi stabilit în circa 6 luni. Bănuiesc că am putea fi la 3 până la 5 ani distanță de un nou hypercar în ediție limitată. O parte a planului este să ne asigurăm că tehnologia folosită în viitorul hypercar poate fi transferată în restul gamei", a adăugat el. Via Autocar

Comentarii (2)

  • Nu conteaza ce o sa faca....oricum sunt mancati de Koenigsegg si Pagani....asa ca poate sa ii puna si 1.2 pe ea de vandut tot o sa se vanda dar nu va fi la nivelul celor doua marci mentionate mai sus niciodata !
    5 14
  • @daniel
    idle = ralanti
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru