Ferrari pregătește o versiune Spider pentru SF90 Stradale: modelul ar urma să fie prezentat în 12 noiembrie

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Marti, 10.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va lansa o variantă cu plafon retractabil pentru actualul SF90 Stradale. Conform unor surse apropiate companiei, noua versiune a supercar-ului plug-in hybrid va fi prezentată în cadrul unui eveniment online programat în 12 noiembrie.

În primăvara anului trecut, Ferrari a prezentat SF90 Stradale, primul supercar plug-in hybrid de serie dezvoltat până acum de constructorul italian. Modelul folosește un motor V8 biturbo de 4.0 litri derivat din cel utilizat pe 488 Pista și trei motoare electrice, două pe puntea față și unul pe puntea spate. În total, sistemul PHEV dezvoltă 1.000 de cai putere.

Între timp, inginerii, tehnicienii și designerii Ferrari au demarat un proiect pentru dezvoltarea unui SF90 Stradale Spider (denumirea încă nu a fost confirmată). Prototipurile de teste au fost surprinse în timpul unor sesiuni, iar oficialii Ferrari au anunțat că debutul noii versiuni va avea loc în cadrul Finali Mondiali.

Din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, evenimentul programat în perioada 5-8 noiembrie a fost anulat.

Conform unor surse apropiate companiei, Ferrari a organizat la finalul săptămânii trecute un eveniment online în cadrul căruia a prezentat versiunea Spider a lui SF90 Stradale, însă doar câțiva clienți au avut acces.

Aceleași voci spun că debutul pentru publicul larg va avea loc tot în cadrul unui eveniment online programat în 12 noiembrie.

Viitorul Ferrari SF90 Stradale Spider ar urma să fie echipat cu un plafon de tip hard top, aceeași soluție folosită de italieni și pe 812 GTS. În cazul acestuia din urmă, plafonul poate fi operat și în mers până la viteze de 45 km/h, iar ridicarea sau coborârea durează 14 secunde.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru