Ferrari Sergio - primul din cele șase exemplare de serie a fost deja livrat

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 07.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a prezentat varianta de serie a modelului Sergio, un supercar bazat pe conceptul Pininfarina Sergio. Doar șase exemplare vor fi construite.

Esential 6 exemplare Ferrari Sergio vor fi construite.
605 CP este puterea furnizată de propulsorul V8 de 4.5 litri.
Ferrari a prezentat imagini cu primul exemplar Ferrari Sergio. Este un model bazat pe 458 Spider, dar cu un design special semnat Pininfarina. Acest model este un tribut adus lui Sergio Pininfarina, omul care a avut o contribuție importantă în dezvoltarea mărcii Ferrari. Sergio Pininfarina a semnat designul pentru numeroase modelele Ferrari, iar povestea sa am detaliat-o într-un material special.

Sergio Pininfarina - legenda designului italian 

Ferrari a prezentat inițial un concept numit Pininfarina Sergio. Acesta a putut fi admirat de public la Salonul Auto de la Geneva din 2013, iar ulterior constructorul italian a anunțat că modelul va fi construit în serie limitată pentru o serie de clienți fideli Ferrari. Față de conceptul Pininfarina, modelul de serie are un design ceva mai puțin extrem, dar liniile principale au fost păstrate.

Partea frontală este unică, la fel și jantele special desenate pentru modelul Sergio. Difuzorul spate este încadrat de două evacuări circulare, iar capota motorului este ventilată. La interior, elementele modelului 458 Spider au fost păstrate.

Urmareste Automarket
În ceea ce privește performanțele, Ferrari nu a comunicat cifre, dar puterea de 605 CP este furnizată de motorul V8 aspirat de 4.5 litri. Pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, Ferrari Sergio are nevoie de 3.0 secunde.

Doar șase exemplare vor fi construite, toate fiind deja vândute.

Primul dintre ele a fost deja livrat în Emiratele Arabe Unite.

Via Ferrari

Comentarii (4)

  • Andrei
    La exterior a evoluat spre o estetica a uratului,la interior o masina unica! Cam aceasta ar fi caracterizarea acestui model din punctul meu de vedere.
    4 2
  • hmmm... au gasit 6 perechi de faruri de nissan silvia la dezmembrari si au zis sa le incerce
    probabil vor ajunge si ele, uitate prin muzee, iar peste alti 50, 100 ani > http://www.automarket.ro/stiri/o-colectie-de-aproape-100-automobile-clasice-a-fost-regasita-in-franta-59120.html
    6 7
  • Este superba!!!
    Are ceva cuminte in design, e foarte placuta si echilibrata, fara a se remarca printr-un design extravagant sau vulgar.
    Interiorul simplu este pur si simplu incredibil.
    Stiu, o parte din fanii Ferrari poate nu se regasesc in acest design pentru ca la prima vedere nu pare un Ferrari; la fel de bine putea fi construita de Honda sau Toyota fara sa se tradeze in vreun fel.
    Insa mie imi place. Masina sport cu un design de bun simt! Bravo!!!
    9 1
  • schumi
    Masina de colectie!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru