Ferrari sfidează criza cu vânzări şi profit record în 2012

de Bogdan Mirică
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a raportat o evoluţie pozitivă în primele nouă luni ale acestui an. Vânzările au crescut cu 6%, iar profitul cu 7.6%, atingând 156 de milioane de euro.

Deşi economia europeană se clatină serios, iar cea mondială nu face nici pe departe mai bine, constructorii auto de nişă se bucură de evoluţii pozitive, mai ales cei care oferă produse de lux. Ferrari nu face excepţie, constructorul italian raportând deja o creştere a vânzărilor şi profitului în primele nouă luni ale acestui an.

Din februarie şi până în septembrie, încasările au crescut cu 10%, până la 1.76 miliarde de euro, ceea ce echivalează cu o creştere a profitului de 7.6% adică 152.4 milioane de euro. În toată această perioadă Ferrari a reuşit să vândă cu 6% mai multe maşini, totalizând 5627 de unităţi.

Esential 5627 de maşini a vândut Ferrari în primele nouă luni ale anului.
1354 de maşini a vândut Ferrari în primele nouă luni ale anului doar în SUA.
566 de maşini a vândut Ferrari în China din cele 5627.
Cea mai mare piaţă pentru italieni rămâne SUA, acolo unde s-au vândut până în septembrie 1354 de maşini.
În Germania au fost livrate 534 de maşini, în vreme ce în Italia doar 238 de unităţi, în scădere cu 49%. China rămâne o piaţă în plină ascensiune, totalizând 566 de maşini vândute.

Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a declarat: ”Aceste rezultate confirma performanţele excelente pe cele 60 de pieţe mondiale în care activăm.”

Ferrari angajează unul din oamenii cheie de la Apple

Odată cu anunţarea rezultatelor financiare, Ferrari a publicat şi numele unui nou membru al executivului său. Este vorba despre Eddy Cue, unul dintre oamenii care au stat în spatele produselor revoluţionare Apple. Cue a fost responsabil pentru servicii online ca iCloud, Apple Store, iTunes Store, Siri, Apple Maps şi iAd.

Montezemolo s-a arătat extrem de încântat de numirea lui Cue în consiliul de conducere: ”Sunt bucuros că Eddy Cue ni s-a alăturat. Experienţa lui în domeniul dinamic şi inovativ al internetului ne poate ajuta foarte mult în viitor”, a declarat Montezemolo.

via Ferrari

Comentarii (8)

  • Doar atat de putin? =)) .Sa despaseasca Toyota daca au curaj.Dar totusi au vandut destul cam mult ,la petardele care le cheama ei masini,acelea care se autoincendiaza ca o torta fara un motiv anume,desi eu stiu care ar fi motivul ........fiablitatea........
    7 30
  • iara tu ? cum sa compari o categrie de super lux cu cojile de la toyota? ce are toyota care ar putea sa fie comparabil cu Ferrari? si apoi cum am mai zis de ce nu argumentezi sau in acest caz sa faci o comparatie intre cele doua? oricum on topic bravo lor.
    23 5
  • Mai omule,hai sa iti spun eu ce are Toyota ca sa fie comparabil.Lexus LFA,care este cel mai fiabil supercar din lume.Vrei sa iti mai zic? Te rog nu ma face sa vorbesc cu tine ca si cu Dan.Desi am o mare placere sa vb frumos cu voi ''cunoscatorii''.ed7b
    4 26
  • Andrei
    Avantajul aici este ca te poti ascunde sub un nickname si sa aberezi cam pana te ia somnul. Evident ca cei 5.600 de oameni dispusi sa achite cca 200-250.000 eur pe o masina sunt doar niste fraieri snobi, daca ar fi avut "mafia" (baiat destept) banii lor, fix LFA isi achizitiona.
    Ah, cand o sa aiba mafia o cunostinta cu Lexus, o sa vada ca si Lexus are probleme (fara ca asta sa insemne ca este o cutie de conserve, buna pentru hrana pisicii...
    9 1
  • real value
    auzi domnu, oi fi tu superextaziat cu lexus si toyota, sincer mie imi place foarte mult toyota si daca as dispune de bani maine mi-as lua una noua dar e cazul sa nu sari calul, paba una alta cele mai reusite supercaruri pt senzatie si manevrabilitate din lumea asta sunt:1 ferrari 458, 2 corvette ZR1, 3 toyota gt 86 4 nissan gtr.

    revenind la lexus vs ferrari, ma rog e tot toyota si in formula 1 la motoare sau sasiu cand toyota arunca cu furca bani in f1 ferrari, honda si bmw aveau cele mai puternice motoare, ferrari era cel mai fiabil, cu cel mai bun tren de rulare si o cutie de viteze superperformanta, ferrari a dat lectii cu motoru de pe f50 prin anii 90, iar motorul de pe fxx este cred cel mai impins motor de pe orice masina produsa de orice producator chiar si decat zonda R, lfa sau altele. si aici nu ma refer la caii putere, de trenu de rulare nici nu mai zic(vezi denivelarea din virajul circuiltului top gear)... si ar mai fi.....
    2 0
  • real value
    @ mafia=domnu
    0 1
  • @real value
    De acord cu tine mai putin cu faptul ca toyota gt 86 este supercar, nici macar la supersport nu intra, e doar sport, e manevrabila, tractiune spate, dar nu are ce cauta in acea lista facuta de tine.
    3 1
  • kumite
    Lexus LFA,cea mai fiabila si supersportiva masina din lume.Asa-i!Ce altceva poti sa mai spui?Nimic!A!Ba mai este ceva de spus.Dar este ceva nesignificativ!NU SE MAI FABRICAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru