Ferrari și Lamborghini pregătesc hibrizi pentru modelele lor: mașinile full-electrice nu intră încă în calcule

de Petre Barac
Miercuri, 13.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari și Lamborghini nu au planuri, deocamdată, să dezvolte mașini full-electrice și lucrează la versiuni hibride ale modelelor din gamă, după cum au anunțat șefii celor două companii la Salonul Auto de la Frankfurt.

În contextul evoluției mașinilor electrice din ultima perioadă, tot mai mulți producători auto și-au anunțat intențiile să renunțe treptat la motoarele tradiționale în viitor. În cazul supercar-urilor produse de Ferrari și Lamborghini, constructorii italienii nu au luat o decizie tranșantă până acum și preferă să vadă cum mai evoluează lucrurile

Șeful “tehnologiei” de la Ferrari spune că nu își poate imagina un Ferrari full-electric, ținând cont de limitele pe care această tehnologie le are în prezent.

“Avem nevoie de mai mult timp, mai multă inovație ca să ajungem la aceeași performanță și aceeași plăcere de a conduce pe care o avem în prezent. Gândiți-vă doar la sunetul motorului și alte lucruri care sunt esențiale pentru noi. Primul pas pe care îl facem este hibridizarea”, a explicat Michael Leiters.

Aceeași poziție a fost împărtășită și de Stefano Domenicali, șeful companiei rivale, care a spus că Lamborghini se concentrează pe dezvoltarea hibrizilor, dar nu neglijează nici exploatarea potențialului pentru motoarele V10 și V12.

“Nu cred că vom vedea mașini electrice prea repede pe segmentul super sportivelor, dar hibrizii vor veni, cu siguranță vor veni în următorii cinci ani”, a declarat Domenicali.

Lamborghini se pregătește să lanseze primul său SUV, Urus, în decembrie.

Livrările noului model sunt programate să înceapă din vara anului viitor. În schimb, Ferrari a făcut o schimbare majoră în gamă, după ce Ferrari California T a fost înlocuit de modelul Portofino.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Ghinionul electricelor e ca nu ofera sound-ul specific, cel cu care generatiile actuale este atat de obisnuit. Dar pe viitor chestia asta nu va mai conta....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru