Ferrari va lansa un sistem hibrid de propulsie în 2019: viitorul SUV ar putea deveni primul model din gamă cu o astfel de opțiune

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 07.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari confirmă lansarea unui sistem hibrid de propulsie. Tehnologia va debuta în 2019 și, cel mai probabil, viitorul SUV va deveni primul model din gamă cu o astfel de opțiune.

Ferrari se pregătește să facă o serie de schimbări importante. În primul rând, italienii au în plan lansarea unui SUV. Al doilea proiect major îl constituie dezvoltarea unui sistem hibrid de propulsie.

În trecut, italienii au integrat pe hypercar-ul LaFerrari tehnologia hibridă HY-KERS, însă acum, sistemul hibrid va fi proiectat într-o manieră tradițională. Acesta o să fie alcătuit dintr-un propulsor V8 pe benzină și, cel mai probabil, un singur motor electric. Conform surselor, sistemul hibrid pregătit de Ferrari va putea oferi și un mod de rulare 100% electric.

Prezent în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Sergio Marchionne, CEO-ul Ferrari, a confirmat că în 2019 vom vedea primul model Ferrari echipat cu un sistem hibrid de propulsie. Deși oficialul Ferrari nu a oferit detalii suplimentare, viitorul SUV din Maranello ar putea fi primul model care beneficiază de serviciile acestui sistem.

Până în acest moment nu există informații cu privire la performanțele sistemului hibrid, însă oficialul Ferrari ne asigură că acesta o să ofere senzații apropiate de cele ale unui V12.

"Ai condus până acum un Ferrari hibrid? Când o s-o faci sunt convins că n-o să-ți fie dor de V12", a declarat Sergio Marchionne.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru