Fiat ar putea lansa un pick-up bazat pe Mitsubishi L200 în 2016

de Sebastian Toma
Luni, 02.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Automotive News anunţă că Fiat pregăteşte lansarea unui pick-up bazat pe platforma lui Mitsubishi L200. Vestea nu a fost confirmată oficial, fiind anunţate de surse din cadrul companiei care au preferat să rămână anonime.

Fiat şi Mitsubishi vor semna un parteneriat în baza căruia va fi oferită o versiune a lui L200 cu sigla mărcii din Torino pe pieţele din Europa şi America Latină, anunţă cei de la Automotive News citând surse din cadrul uneia dintre cele două companii. Potrivit primelor informaţii, modelul va fi o utilitară care va fi oferită în gama Fiat Professional începând cu anul 2016. Reprezentanţii Fiat au refuzat să discute despre această informaţie, evitând să comenteze orice zvon legat de potenţialele noi produse din portofoliul lor. În prezent, Fiat are un singur pick-up în gamă, modelul Strada, care este şi cel mai bine vândut produs din gama Fiat Professional.

Sergio Marchionne: "FCA va supravieţui chiar dacă nu va atinge obiectivele de vânzări"

Sergio Marchionne, actualul şef al Fiat Chrysler Automobiles, le-a promis acţionarilor lansarea unui pick-up mare, cu o capacitate de încărcare de o tonă, în planul de dezvoltare prezentat în 2006. La vremea respectivă, modelul pick-up trebuia să fie lansat în 2008 şi să fie construit în baza unui parteneriat cu Tata Motors.

Între timp, italienii s-au răzgândit şi au decis să amâne respectivul model, dar tipul de caroserie şi specificaţiile au reapărut în 2010, într-un plan de viitor prezentat tot de Sergio Marchionne. De data aceasta, era vehiculat un pick-up bazat pe un model Dodge, dar nici acesta nu a ajuns în producţia de serie.

El este Fiat Strada, cel mai bine vândut model din gama Fiat Professional şi singurul pick-up care poartă sigla Fiat în Europa (în cadrul ofertei curente).

Urmareste Automarket
Actualul plan de viitor al Fiat Chrysler Automobiles prevede lansarea unui pick-up comun pentru pieţele din Europa şi America de Sud.
Din moment ce actualul pick-up din gama Fiat, Strada, este deja oferit pe cele două pieţe, sunt şanse mari ca zvonurile legate de versiunea italiană a lui Mitsubishi L200 să aibă un sâmbure de adevăr. Nu este clar în ce fabrică Fiat va fi construit noul model, deşi este posibil ca uzina Mitsubishi din Thailanda să construiască versiunea italienească a lui L200 alături de modelul propriu-zis.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Fiat Pick Up 0.9TWIN AIR cu LSD-uri si Reductor. :)))))
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru