Fiat Strada: pick-up-ul sud-american ajunge şi în Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.01.2012
Fiat lansează pe piaţa din Europa un nou vehicul utilitar, venit tocmai din America de Sud. Se numeşte Strada şi promite să atace piaţa pick-up-urilor, acolo unde activează şi Dacia Logan Pick-up.

Esential

705 kilograme este capacitatea maximă de încărcare a noului Strada.
95 de cai putere oferă singurul motor disponibil pe Fiat Strada.
1685 mm este suprafaţa maximă de încărcare a noului Fiat Strada.

După succesul de pe piaţa din America de Sud, Fiat aduce modelul utilitar Strada şi pe piaţa din Europa. Produs în Brazilia, vehiculul a fost al doilea cel mai bine vândut produs al celor de la Fiat Professional, la nivel mondial, după Ducato, cu 127.8000 de unităţi.

Noul Strada va fi prezent pe piaţa din Europa cu trei variante de caroserie: Short Cab, Long Cab şi Crew Cab. Aceasta din urmă este o noutate pentru modelul italian, permiţând transportul a patru persoane, păstrând în acelaşi timp o capacitate de încărcare de 650 de kilograme.

Utilitara măsoară 4409 mm în lungime, 1664 mm în lăţime şi are un ampatament de 2718 mm. Dimensiunile îi permit să ofere un spaţiu de încărcare de 1685mm pe versiunea Short Cab, 1332 mm pe versiunea Long Cab şi 1082 mm pe versiunea cu cabină dublă. În timp ce capacitatea de încărcare este cuprinsă între 630 şi 705 kilograme, oblonul posterior poate suporta şi el până la 300 de kilograme atunci când este deschis.

Propulsia este asigurată de un motor diesel Multijet, de 1.3 litri, dispus să respecte normele de poluare Euro 5.

Motorul livrează 95 de cai putere şi 200 de Nm la 1500 de rotaţii, garantând în acelaşi timp un consum mediu de 5.3 litri/100 de kilometri, identic cu cel al vechii versiuni diesel de 85 de cai. Resursele pot fi transmise doar punţii faţă sau ambelor punţi, fără a afecta însă capacitatea de încărcare.

Vehiculul utilitar vine alături de trei niveluri de echipare, Working Trekking şi Adventure, care garantează oglinzi şi geamuri electrice, aer condiţionat şi radio CD. pe lista de opţionale se mai găsesc climatizarea, volanul îmbrăcat în piele şi jantele de aliaj.

Comentarii (8)

  • @Bogdan
    S-a strecurat o eroare in prima propozitie a articolului: America de Suv.
    9 3
  • Daca pretul va fi in jurul valorii de 10.000 E pt. versiunea cu 4x4 ar fi grozav.
    10 4
  • hmmm... duster pick-up killer? :D
    6 6
  • Nu are tractiune integrala , beneficiaza doar de un diferential , iar pretul in nici un caz nu va fi sub 10.000 euro ( din start ai taxe vamale + transport din Brazilia ) ; modelul vechi se vinde pe pietele din Europa la un pret de aprox 13.000 euro + tva
    6 1
  • mare noutate
    Nu e chiar asa noutate. Strada s-a mai vandut in RO prin 2002, dar nu a avut succesul sperat. Am vazut doar cateva de atunci.
    7 4
  • veveroiu
    In Brazilia preturile sunt :
    14000 euro inclusiv taxe versiunea de baza 2 locuri
    26000 euro inclusiv taxe versiuna full cu 4-5 lucuri.. nu imi dau seama exact cate o sa aiba... dar sigur are doar doua usi...

    La ei sunt disponibile doar motoare pe benzina.. dar preturile vor fi in mare cu 2000 euro mai mult in Italia. (zic in italia deoarece actualul strada este 11150 + taxe in Spania sau 14000+ taxe in franta (aceeasi masina, aceleasi dotari, varianta de baza) )
    In italia actalul strada este 12900 + taxe (tva) in varianta de baza
    2 2
  • veveroiu
    Ca sa fie si mai rau
    Strada se vinde in forma noua (cea din poze) inca de pe la inceputul lui 2010 in america de sud (sau suv :P) si se produce pe platforma palio/albea din 1996.
    Asa ca : traiasca Logan Pick-up ca inca nu are concurenta reala in europa...
    3 5
  • @veveroiu
    Loganul e pe platforma de megane din 96, deci tot o p**a e :))
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru