Fiat cumpără noi acţiuni la Chrysler, dar ar putea închide o uzina din Italia

de Bogdan Mirică
Miercuri, 04.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat şi-a mărit participaţia în cadrul Chrysler la 61.8%. Italienii au mai cumpărat 3.32% pe care au plătit 200 de milioane de euro.

Fiat continuă să îşi mărească participaţia în cadrul grupului Chrysler. Potrivit oficialilor italieni, în următoarele săptămâni se va finaliza preluarea unui nou pachet de acţiuni, care va creşte cota Fiat până la 61.8%. Grupul din Peninsulă se apropie astfel tot mai mult de ţinta fixată de Sergio Marchionne, omul care conduce destinele alianţei Fiat-Chrysler şi care declara, nu cu mult timp în urmă, că îşi doreşte o participaţie de 100% în cadrul conglomeratului din Detroit.

Fiat a reuşit să cumpere noi acţiuni în cadrul Chrysler graţie unor prevederi stipulate în contractul de preluare încheiat în 2009. În cadrul acestuia se precizează că peninsularii au dreptul să achiziţioneze un pachet de 3.32% la fiecare şase luni. Pentru noua tranşă, specialiştii estimează că Fiat nu va plăti mai mult de 200 de milioane de dolari.

Esential 200
61.8%
Mutarea italienilor este una extrem de inspirată, având în vedere că evoluţia Chrysler este una extrem de pozitivă.
Ba mai mult, brandul din Detorit se aşteaptă anul acesta la rezultate mult mai bune decât Fiat, profitul operaţional fiind deja estimat la 3 miliarde de dolari.

Italienii vor continua să achiziţioneze gradual restul acţiunilor rămase în cadrul Chrysler, data limită impusă de Marchionne pentru definitivarea procesului fiind anul 2016.

FIAT VREA SĂ MAI ÎNCHIDĂ O UZINĂ ITALIANĂ

Decizia de a continua majorarea pachetului de acţiuni este o mutare inteligentă şi dacă judecăm după evoluţia dezamăgitoare a pieţei din Europa.

Dacă asta este cererea în Europa, înseamnă că avem cel puţin o uzină în plus în Italia. Problema se poate rezolva doar dacă reuşim să exportăm mai multe maşini în Statele Unite

Sergio Marchionne
Preşedinte Fiat-Chrysler
Marchionne a şi anunţat că există posibilitatea de a închide o nouă uzină Fiat în Italia, după cea de la Termini Imerese, care şi-a oprit activitatea anul trecut. Şeful Fiat susţine că decizia este influenţată de previziunile pieţei auto europene, care va păstra un trend descendent şi în următorii doi ani.
Singura salvare ar putea fi creşterea exportului către SUA.

În primele trei luni ale anului, Fiat şi-a dublat pierderile la nivelul profitului operaţional, acestea ajungând acum la 207 milioane de euro.

via automotivenews & autoblog

Comentarii (4)

  • AndreiRM
    Cu un profit de 207 milioane de euro in primele trei luni ale anului Fiat sta foarte bine. O sa ii doboare pe multi aceasta firma. Concernul vinde foarte mult insa datele statistice sunt masluite ca sa para altii invingatori.
    10 10
  • In prezent, Chrysler are vanzari mai bune decat Fiat.
    D-aia Marchione da bataie si cumpara noi actiuni la Chrysler.
    5 1
  • se pare k vin si vremuri mai bune pt. Fiat.......
    modelul 500 se vinde binisor in US(cel putin versiunea 500 Abarth)
    insa ma deranjeaza un lucru..........in industria auto........mai toti constructori auto si nu numai......isi inchid fabricile 'de acasa'.....si isi muta productia in alta parte(si in mare parte....mutarile se fac in tari din lumea a 3-a unde mana de lucru ieftina si sclavismu sunt la putere)
    astfel de actiuni sunt tot mai dese peste tot........
    e k si cum......da-mi banii,ia-ti masina si vezz de treaba ta........
    pe constructori nu i mai intereseaza nici propria istorie.....tot ce conteaza sunt cotele de piata.....si vanzarile sa fie cat mai mari......
    12 1
  • AndreiRN
    TU cum ai face in locul lui?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru