Fiat Topolino renaște drept fratele mai simpatic al lui Citroen Ami

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a dezvăluit oficial noul cvadriciclu electric Topolino. Modelul cu zero emisii pentru oraș este înrudit cu Citroen Ami și Opel Rocks-e, iar acesta primește un design retro și autonomie de 75 de kilometri.

La scurt timp de la prezentarea noului crossover subcompact Fiat 600 electric, constructorul italian a lansat în aceeași zi noul său cvadriciclu electric, botezat Topolino. Acesta este un nume cunoscut printre fanii mărcii, fiind chiar numele unei mașini de oraș produse între 1936 și 1955.

MODEL ÎNRUDIT CU CITROEN AMI

Așa cum se poate vedea, noul Fiat Topolino este un cvadriciclu înrudit cu modelele Citroen Ami și Opel Rocks-e. Față de cele două modele, care se axează pe un design contemporan, Fiat Topolino primește o caroserie cu un aspect retro pe alocuri, care aduce aminte puternic de Fiat 500 original. Astfel, în partea din față avem faruri și lumini de semnalizare rotunde, precum și un element care imită bara de protecție, alături de inscripția Fiat montată aici.

Noul model este vopsit exclusiv în nuanța de verde deschis Verde Vita, cu un plafon vopsit în negru pentru un aspect two-tone. Fiat Topolino este disponibil și în variante cu plafon închis și cu portiere sau cu unul deschis și fără portiere.

Jantele au și acestea un design retro, iar partea din spate este aproape o copie fidelă a vechiului Fiat 500, fiind completată elegant de un suport pentru bagaje.

Interiorul noului Topolino este identic ca design cu cel al lui Citroen Ami. În schimb, Fiat oferă opțiuni de personalizare unice, în funcție de varianta de caroserie aleasă. Cei care aleg varianta cu plafon solid vor putea să opteze pentru abțibilduri care imită ornamentele din lemn pentru fețele interioare ale portierelor. Cei care aleg varianta cu plafon deschis și fără portiere vor primi abțibilduri sub forma unor dungi pentru plafon.

Mai mult, clienții noului Toplino vor beneficia și de următoarele accesorii: un ghiozdan special, un ventilator alimentat prin USB, boxă Bluetooth, un termos pentru băuturi calde și reci și două huse pentru scaune care dublează și ca prosoape pentru ieșirile la mare.

AUTONOMIE DE 75 DE KILOMETRI

Evident, noul Fiat Topolino este propulsat de un motor electric de 8 cai putere, alimentat de o baterie de 5.4 kWh.

În combinație, asta înseamnă o viteză maximă de 45 de km/h și o autonomie de 75 de kilometri în regim WLTP. Bateria va putea fi încărcată în mai puțin de 4 ore.

Noul Fiat Topolino va fi disponibil, în prima fază, în Italia, începând cu sfârșitul acestui an.

via Fiat

Comentarii (4)

  • Octavian
    Cute
    2 1
  • Mircea Badea
    asta se tine in sufragerie?
    3 0
  • Banditos
    ...in priza, la capatul patului, langa telefon
    3 0
  • Sper să nu producă si gri… ca-i nașpa!!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru