Filmul etapei a cincea in Central Europe Rally

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.04.2008
Etapa a cincea a Central Europe Rally a marcat abandonul pilotului VW, Giniel de Villiers, si victoria lui David Casteau la categoria moto.

In cea de-a cincea etapa a Central Europe Rally si cea mai lunga proba speciala a competitiei, spectatorii si pilotii au avut parte de o multime de surprize: un numar foarte mare de penalizari la categoria moto si abandonul lui Giniel De Villiers (VW) la auto, ocupantul locului 2 in clasamentul general.

Chiar daca s-a temut, dupa ce dimineata motorul sau s-a oprit la trecerea printr-un vad , David Casteu a reusit sa castige o noua etapa, terminand ziua la 1’16” de prietenul sau Francisco Lopez (KTM). Acum, Casteu are in clasamentul general 4’39” avans in fata chilianului.

Etapa a fost marcata de penalizarea de 1h10” primita de slovacul Jaroslav Katrinak din cauza ratarii unui waypoint in cea de a doua speciala a zilei de ieri si pentru folosirea pneurilor de motocros. Pe langa Katriniak alti 37 de piloti au primit 1h de penalizare pentru ratarea aceluiasi waypoint. Pentru locul 3 la general lupta a fost dusa, astazi, intre Alain Duclos si Cyril Despres, francezul originar din Mali reusind sa se impuna in fata castigatorului Dakar 2007.

In clasamentul general al categoriei Quad nu s-a produs nici o schimpare, Hubert Deltrieu (Polaris) fiind in continuare lider, chiar daca i-a lasat victoria etapei de astazi pilotului maghiar Norbert Nemet (Bombardier).

Acesta din urma a terminat cu 55” in fata lui Christophe Declerck, ocupantul locului 2 in clasamentul general, la 43’26” de liderul Deltrieu.

La auto, cea de a cincea etapa a rearanjat piesele. Fortand pentru a prelua conducerea de la Stephane Peterhansel (Mitsubishi), sud-africanul Giniel De Villiers a pierdut totul dupa ce a facut cateva tonouri, care din fericire nu au avut repercursiuni asupra echipajului.

Mai putin ghinion a avut Peter, care a fost victima unei pene si a pierdut 3 minute pe prima proba speciala, castigata de Robby Gordon (Hummer). Astfel, pentru cateva ore noul lider al clasamentului general a fost Carlos Sainz insa, la finalul celei de a doua probe, Peterhansel a reusit sa isi recupereze locul si sa aiba un avans de 22” in fata spaniolului.

Hans Stacey (MAN) se pare ca a reusit sa gaseasca setarile potrivite pentru mastodontul sau reusind sa castige etapa la categoria camioane. Dupa proba speciala de astazi olandezul are un avans de 23’53” fata de cehul Ales Loprais (Tatra).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru