Final de drum pentru Ferrari Portofino. Locul său va fi luat de Roma Spider

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Decapotabila Portofino este un capitol închis pentru italienii de la Ferrari. Constructorul din Maranello a renunțat la acest model, iar locul său va fi luat de noul Roma Spider.

În urmă cu câteva zile, Ferrari a lansat noul Roma Spider. Prima decapotabilă a italienilor, cu motor montat în față, care să aibă un plafon retractabil din material textil după vechiul Daytona Spider (1973).

Imediat după lansarea lui Roma Spider, lumea a început să se întrebe despre viitorul modelului Portofino. Ei bine, acum avem și răspunsul celor de la Ferrari, unul pe care toată lumea îl intuia într-un fel sau altul.

Așadar, Portofino va fi retras, iar locul său va fi luat de noul Roma Spider. Chiar dacă există diferențe între cele două modele, ele nu ar putea exista împreună, sunt de părere cei de la Ferrari.

Echipat cu același motor V8, de 3.9 litri, ca și Roma Spider, Portofino a fost lansat în 2017. Trei ani mai târziu a primit o serie de îmbunătățiri și un nume nou: Portofino M.

În ceea ce îl privește pe noul Roma Spider, cei 620 CP de care dispune sunt de ajuns pentru a atinge 100 de km/h în 3.4 secunde. Plafonul din material textil este acționat în 13.5 secunde.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • oricine
    E ca și cum m-aș despărți de o miss univers de anul trecut pentru una de anul ăsta. Mi se pare mai bine așa decât schema de marketing (la modă acum) cu ediții limitate .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru