Final de drum pentru Toyota FJ Cruiser. Producția, oprită după 17 ani

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a confirmat oprirea producției pentru modelul FJ Cruiser, după 17 ani. În urmă cu doi, japonezii au prezentat un off-roader electric inspirat de FJ Cruiser.

În 2003, Toyota a prezentat la Detroit modelul FJ Cruiser sub formă de concept. Feedback-ul primit a fost unul pozitiv, astfel că după trei ani, constructorul japonez de automobile a decis să îl producă în serie.

Propunea un design retro, tracțiune integrală, gardă la sol înălțată și un motor V6 de 4.0 litri, capabil de până la 270 de cai putere.

În octombrie 2022, Toyota FJ Cruiser primea o ediție specială în Orientul Mijlociu. Denumită Final Edition, aceasta anunța oarecum sfârșitul de drum al off-road-erului nipon. FJ Cruiser Final Edition urma să fie replicată în 1.000 de exemplare.

La acea vreme, mai marii companiei nu au spus nimic despre oprirea producție. Confirmarea a venit, în schimb, acum. Așadar, FJ Cruiser a fost pensionat, oficial, după 17 ani.

Ar putea fi transformat într-un model electric? Nu este exclus. Mai ales că, în decembrie 2021, Toyota a lansat conceptul Compact Cruiser EV, un off-roader inspirat de FJ Cruiser.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Legendă
    5 0
  • Flu flu
    Hidoasă mașină. Bine că ne scutesc de a privi asemenea inepții
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru