Toyota Compact Cruiser EV, un off-roader electric inspirat de FJ Cruiser

de Tiberiu Safta
Joi, 16.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a publicat câteva imagini cu un concept electric numit Compact Cruiser EV. Mașina de teren aduce aminte de vechiul model de serie FJ Cruiser.

Toyota a prezentat, recent, un "showroom al viitorului", care a inclus dezvăluirea a 15 concepte. Unul dintre acestea este Compact Cruiser EV și este o mașină de teren electrică, ce ne aduce aminte de modelele de serie Land Cruiser și FJ Cruiser. Mașina, de dimensiuni compacte, împrumută câteva elemente de design de la o generație mai veche a lui Land Cruiser, iar combinația de culori aduce aminte de vechiul model de serie FJ Cruiser.

În partea din față se regăsește o grilă acoperită, pe care este scris numele mărcii cu litere mari. Farurile LED sunt desenate în forma literei C, iar în mijlocul lor sunt prezente câteva blocuri de lumină pentru iluminare adaptivă. Se poate vedea, de asemenea, și scutul de protecție extins peste bara față, ceea ce îi oferă lui Compact Cruiser EV un aspect de mașină de teren robustă.

Tema de design off-road se continuă și în părțile laterale, unde aripile față și spate sunt puternic evazate și nevopsite. Un aspect interesant îl reprezintă parbrizul, care este montat la un unghi drept, de aproape 90 de grade și se continuă cu geamurile laterale.

Jantele au un design retro și sunt încălțate cu anvelope create special pentru off-road. Elementele care completează aspectul de mașină de teren sunt barele de acoperiș.

La interior, Compact Cruiser EV dispune de un instrumentar digital, alături de un ecran mare, amplasat central, pentru sistemul multimedia. Volanul are o formă aplatizată, iar în bord sunt prezente mai multe spații de depozitare. Consola centrală este destul de minimalistă în ceea ce privește numărul de comenzi.

Toyota nu a oferit date tehnice, însă, conceptul Compact Cruiser EV utilizează versiunea electrificată a platformei TNGA. Este de așteptat ca modelul de serie bazat pe acest concept să fie dotat cu două motoare electrice și o tracțiune integrală. Eventualul model de serie ar putea să concureze cu alte mașini de teren robuste, precum Ford Bronco.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Viitorul sună bine.lego cu baterie
    10 1
  • Edikkk
    Mda, fotografii... Asta în timp ce produce sute de mii de maşini termice, în timp ce deja să ştie că suntem mult în întârziere în acest război pe care deja îl pierdem

    Pozele nu redau oxigenul înapoi
    3 20
  • Cred că ar trebui să puneți mâna pe trigonometria de clasa a șaptea.
    De unde atâta unghi drept la parbriz? că din orice unghi m-aș uita mie nu-mi dă 90 de grade de niciun fel.
    7 1
  • @Edikk: Ce război pierdut visezi, băiete? Și care oxigen lipsă?
    Nu cumva ăla produs în minus de plantele pe care vreți să le omorâți privându-le de CO2, voi încălziriștii isterici?!

    Ontopic, văd că Toyota le-a dat material de rumegat luni întregi site-urilor motoring cu șarja fără precedent de 16 prototipuri (nu 15, AM !) prezentate simultan -- și nu doar ”pe hârtie”, că-s toate funcționale.
    Plus eficiente, sigure, incluzive, sustenabile și responsabile. :-)
    16 3
  • Seriff
    Razboi pierdut, oxigen lipsa, Edikk vine sfarsitul lumii, fugi cat mai ai timp, e jale
    11 3
  • doctorul
    edică, creierașul tău a pierdut de mult războiul și nu cred că cei câțiva neuroni rahitici care au mai rămas duc lipsă de oxigen. La tine consumul e atât de mic că ai supraviețui și pe lună.
    9 2
  • Toyota produce chiar milioane nu sute de mii. Spor la trollat in continuare! :D
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru