Finalişti WCOTY: premiul cel mare este disputat de Audi, BMW şi Mazda

de Sebastian Toma
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda3, Audi A3 Sedan şi BMW Seria 4 Coupe sunt finaliştii categoriei principale a ediţiei 2014 a World Car of The Year. Câştigătorii vor fi anunţaţi peste o lună, la Salonul Auto de la New York.

Asociaţia non-profit care administrează premiile World Car of The Year a publicat lista modelelor finaliste pentru ediţia 2014 a acestei competiţii. Cei 69 de jurnalişti care formează juriul vor prezenta câştigătorii în cadrul Salonului Auto de la New York, care va avea în data de 17 aprilie .Ediţia din acest an reuneşte mai multe modele din Statele Unite ale Americii decât cea de anul trecut, alături de câteva modele franţuzeşti, ambele fiind lăsate în urmă de modelele germane şi japoneze, care au reuşit să ajungă în finală.

Numărul juraţilor este decis în funcţie de importanţa pieţelor auto pe care le reprezintă aceştia şi de evoluţia pieţei auto globale. Astfel, dacă ediţia de anul trecut avea 66 de juraţi, WCOTY 2014 plusează cu trei şi ajunge la 69 de membri ai juriului. La fel ca anul precedent, România nu este reprezentată în această competiţie.

Design-ul lui Mazda3 l-a adus în finală alături de două modele premium germane, Audi A3 şi BMW Seria 4.

Urmareste Automarket
Cel mai bine reprezentată marcă în ediţia 2014 a acestei competiţii este BMW, care a ajuns în finală cu trei din cele patru modele înscrise. În ultimii cinci ani, Volkswagen a obţinut patru victorii la categoria principală a concursului, dintre care ultimele două au fost consecutive.

FINALIŞTII WORLD CAR OF THE YEAR 2014
World Car of the Year World Luxury Car World Performance Car
Audi A3 Bentley Flying Spur Chevrolet Corvette Stingray
BMW Seria 4 BMW X5 Ferrari 458 Speciale
Mazda3 Range Rover Sport Porsche 911 GT3
World Car Design World Green Car    
BMW i3 Audi A3 Sportback g-tron 
Mercedes-Benz C-Klasse BMW i3
Mazda3 Volkswagen XL1

Via WCOTY

Comentarii (5)

  • Unde esti Azozel, sa-ti mai povestesc de Mazda 3, pt. ca vad cum si restul lumii apreciaza modelul. Nu vad in finala, chestia aia fiabila( desi inca nu stim ce poate, fiind lansat de 2 luni) numita Peugeot 308, de care esti tu f. incantat....
    10 12
  • andrei
    Peugeot nu avea cum sa castige cu 308 un premiu wcoty pentru ca nu e un model mondial. A obtinut titlu de masina anului in Europa, premiu mai mult decat meritat!
    11 2
  • @LUCCI....tu citesti alt articol sau cuvantul WORLD iti este necunoscut?

    Mazda 3, Range, 458, C-Klasse, i3

    daca ies astea merg si la Loto 6 din patruj'noua si'mi trag un i3 :)
    4 4
  • Azazel
    @LUCCICA
    Tati, cand te vei prinde de ce Mazda a ajuns in finala la un asemena concurs in loc de Peugeot, vei avea un os din partea mea. Dar ramai cu visul, ca mi-ai demonstrat ca habar nu ai. ;)
    Andrei e mai destept ca tine,asta e clar.
    4 2
  • 2Azorel-Ooooo, daca tu-mi certifici asta, sunt f.f.f. linistit!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru