Finaliștii World Car of the Year 2022: Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 16.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul World Car of the Year a anunțat finaliștii ediției din acest an, dominată de vehicule electrice. Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6 se bat pentru titlul suprem.

În 13 aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la New York, vom afla ce model va fi desemnat World Car of the Year 2022. Până atunci, însă, juriul anunță acum finaliștii categoriei principale, cât și pe cei ai categoriilor secundare. Trebuie menționat că ediția din acest an este dominată de modele cu zero emisii.

Așadar, pentru titlul de World Car of the Year se bat următoarele mașini electrice: Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6.

Hyundai Ioniq 5 a intrat și printre finaliștii subcategoriei World Electric Vehicule of the Year, alături de Audi e-tron GT și Mercedes-Benz EQS.

În subcategoria World Urban Car regăsim Opel Mokka, Toyota Yaris Cross și Volkswagen Taigun.

BMW iX, Genesis GV70 și Mercedes-Benz EQS au rămas să se bată pentru titlul World Luxury Car.

Juriul a decis că Audi e-tron GT, BMW M3/M4 și Toyota GR86 / Subaru BRZ sunt cele mai potrivite pentru a intra în finala subcategoriei World Performance Car.

Ultimii trei finaliști ai subcategoriei World Car Design of the Year sunt Audi e-tron GT, Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6.

via WCOTY

Comentarii (6)

  • @Edikkk
    Tesla? La astia nu pare sa prinda marketingul agresiv.
    2 1
  • @Edikkk
    Unii stiu cand dai 100 de lei pe un pix trebuie sa arate, sa se simta si sa scrie intr-un anumit fel. Asta chiar daca scrie mai putin ca unul de 5 lei. Dar cel care isi permite 100 de lei pe un pix isi da seama inainte sa cheltuie banii ca ia un pix de 5 lei supraevaluat. Cei care vor sa arate ca isi permit pix de 100 de lei, il vor lua si pe cel supraevaluat doar ca sa arate ca ei pot.
    2 3
  • Păcat că Sandero a ratat finala. Nu este cu nimic mai prejos decât Opel Mokka, Toyota Yaris Cross sau Volkswagen Taigun. Din contră, vânzările arată altceva.
    5 4
  • LUCCI LUCIANO
    Wow ! Două din cele trei finaliste sunt ale Hyundai Morors Co. Nu stiu daca s-a mai intamplat ! Chiar daca cele foua sunt....practic aceeasi masina. Bravo Korea !
    5 1
  • Super. Doar masini de 50k Euro.
    Cine n-are 50k euro de dat pe-o electrica, sa manance cozonac. Parc-asa era, nu?
    10 0
  • Mircea Badea
    springul trebuia sa iasa. astea sunt asa, sa puna unii botul sa se imprumute aiurea, dai o casa pt o masina..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru