Finaliștii World Car of the Year 2023: lupta se dă între BMW X1, Kia Niro și Hyundai Ioniq 6

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul concursului World Car of the Year a anunțat oficial finaliștii ediției din acest an. Astfel, BMW X1, Kia Niro și Hyundai Ioniq 6 sunt modelele care se bat în acest an pentru titlul suprem.

Anul acesta, ceremonia de decernare a premiului World Car of the Year va avea loc la New York, în data de 5 aprilie. Până atunci, însă, tocmai am aflat care sunt și finaliștii acestui premiu mult râvnit de producători. La fel ca în edițiile precedente, juriul concursului a împărțit finaliștii în 6 categorii diferite.

Astfel, pentru titlul suprem World Car of the Year 2023, lupta se va da între BMW X1, Kia Niro și Hyundai Ioniq 6. Primele două modele sunt disponibile în versiuni cu motorizări convenționale și electrice, în timp ce Ioniq 6 este un model exclusiv electric. Cele trei modele finaliste au reușit să se impună în fața unor alte mașini noi, precum Alfa Romeo Tonale, BMW Seria 2 Coupe, Mercedes-Benz Clasa C, Nissan Ariya și Nissan Z.

Mai mult, Hyundai Ioniq 6 se află și printre finaliștii categoriei World Electric Vehicle, pentru cea mai bună mașină electrică a anului. Modelul sud-coreean se află în această categorie alături de Lucid Air și de BMW i7.

Cele două modele din urmă au trecut și în finala categoriei World Luxury Car of the Year, alături de Genesis G90.

În cea de-a patra categorie, World Performance Car of the Year, concursul pentru acest titlu va avea loc între Nissan Z, Toyota GR Corolla și Kia EV6 GT.

Lupta pentru titlul din categoria World Urban Car se va da între Citroen C3, Volkswagen Taigo și Ora Funky Cat, un model provenit din China.

La final, în cadrul categoriei World Car Design of the Year, lupta se va da între Hyundai Ioniq 6, Lucid Air și Range Rover.

Câștigătorii ediției din acest an a concursului World Car of the Year vor fi anunțați în 5 aprilie.

via WCOTY

Comentarii (3)

  • https://piataauto.md/Stiri/2023/03/Suedezii-au-facut-un-studiu-de-2-ani-si-3-milioane-de-euro-pentru-a-afla-daca-turbinele-eoliene-maritime-afecteaza-pasarile-in-vreun-fel/

    Succes Ioniq 6
    1 6
  • Recomand cititorilor sa faca un test si cu Modelele Tesla inainte de orice achizitie de masina electrica. Tesla nu investeste in ziaristii auto si din cauza asta nu are recenzii bune, dar pentru voi cei interesati merita...
    3 9
  • Nici o chinezoaica, nimic? Că am văzut că deja au 5 stele NCAP, dotări de top și furaciune de tehnologie tot înainte că toate mărcile produc acolo. Mai vorbim peste 3 ani, dacă o să mai avem voie.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru