Fisker Ocean, SUV-ul electric cu cea mai mare autonomie din Europa: 707 kilometri

de Tiberiu Safta
Marti, 28.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Fisker au actualizat informațiile tehnice pentru noul lor SUV electric, Ocean. Astfel, echiparea de top Extreme oferă o autonomie de 707 kilometri, cea mai mare dintre toate SUV-urile electrice disponibile pe piața europeană.

Anul trecut, Fisker a lansat SUV-ul electric Ocean, care va fi vândut și în Europa. Modelul construit în Austria este oferit în 3 versiuni: Sport, Ultra și Extreme. Anterior, constructorul american spunea despre versiunea de top Extreme că oferă o autonomie de 630 de kilometri.

Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, deoarece noul Fisker Ocean Extreme poate să meargă mai mult de 630 de kilometri cu o singură încărcare. Mulțumită unor teste noi, versiunea de top a SUV-ului electric oferă acum o autonomie de 707 kilometri în regim WLTP.

Cu alte cuvinte, Fisker Ocean se poate lăuda acum că are cea mai mare autonomie dintre toate SUV-urile electrice disponibile în Europa. Ca o comparație, Tesla Model X oferă o autonomie de 565 de kilometri, iar Mercedes-Benz EQS SUV are o autonomie de 587 de kilometri.

Livrările noului model urmează să înceapă la sfârșitul lui aprilie, atunci când modelul va fi omologat oficial pe Bătrânul Continent. Până atunci, Fisker va deschide primele sale showroom-uri de pe continent în Austria și în Danemarca.

via Fisker

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    Evident si variantele incipiente de autonomie, estimate initial de producator ca avand 440 si 610 km, in ciclul WLTP, ar trebui sa ofere o autonomie (ceva) mai mare...
    9 0
  • Franco
    Foarte bine modelul, la toate capitolele, ultra-performanta la un pret excelent.
    Astept cu interes sosirea si pe plaiurile mioritice!
    7 0
  • Pricing starts at $37,499, but the only 2023 version available is the Ocean Extreme, from $68,999.
    37 este decent, 68 este altceva.
    Piața are nevoie de masini la 20.000 ca se se poată spera la o trecere pe electrice, lăsând la o parte încă lipsa infrastructurii si celelalte impedimente.
    8 3
  • Banditos
    O fi avand nevoie piata de masini la 20K, dar Fiskers are nevoie de banuti. Si nu ii poate face, initial, decat prin intermediul volumelor mici vandute la preturi ridicate per unitate. Mai ales ca deschizatorii de drumuri mai au un atu: bugetul alocat pentru achizitii de tehnologii noi. Opinca isi dramuieste banii, asteapta sa vada "cum merge treaba" si abia apoi se arunca la asa ceva.
    3 0
  • Ca si Lucid… cresc de sparg!!!
    Pe bune Banditos, masina este un produs global si sunt necesare investiții imense si o mincă colosala. Altfel mulți ar face-o…
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru