Flintstone-mobilul nu a primit aprobarea de a circula pe şoselele din Germania

de Sebastian Toma
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un german pasionat de serialul de desene animate "Familia Flintstone" şi-a transformat maşina într-o replică funcţională a celebrului model preistoric, dar a fost refuzat de autorităţile germane la omologarea pentru circulaţie.

Volkswagen Polo a fost punctul de pornire pentru o replică în viaţa reală a maşinii lui Fred Flintstone, povestesc englezii de la Metro. Un german pe nume Sebastian Trager, mare pasionat de celebra serie de desene animate, a construit o replică funcţională a maşinii pe care o conducea personajul principal al "Familiei Flintstone". Spre deosebire de vehiculul din serialul animat, Flintstonemobilul modern are un motor de 1.3 litri şi este autopropulsat.

Modelul pleacă de la şasiul unui Volkswagen Polo, iar motorul şi transmisia sunt ascunse sub rola din faţă. Vehiculul este funcţional, dar autorităţile germane nu i-au permis lui Trager să-şi conducă replica pe şosele deoarece este neconformă cu normele de siguranţă moderne. Aparent, lipsa ştergătoarelor de parbriz, lipsa dispozitivelor de spălare a parbrizului şi lipsa luminilor fac imposibilă introducerea în circulaţie a acestui vehicul inedit.

Urmareste Automarket
Sebastian Trager nu s-a lăsat de pasiunea sa odată cu acest refuz, maşina sa inedită fiind transportată la mai multe evenimente de profil din Germania cu ajutorul unei platforme.
Trager susţine că a copiat toate detaliile vehiculului original şi că vizitatorii expoziţiilor la care a fost prezentată maşina sa au fost încântaţi de apariţia inedită.

Via Metro

Comentarii (2)

  • Pana si Flinstone este fan VAG =)))
    5 1
  • Andrei
    paa una alta, domnul nostru a ramas si fara masina :)
    oare nu stie ca la noi cu 300 de lei iei si autorizatie, ITP, tot?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru