Floyd Mayweather îşi cumpără o maşină de 4 milioane de euro construită în doar trei exemplare: Koenigsegg CCXR Trevita

de Mircea Meșter
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai bine plătit boxer al lumii investeşte în garajul propriu, pe care-l va "împodobi" cu o maşină extrem de rară: un Koenigsegg de 1018 cai putere produs în doar trei exemplare.

Esential 160 de milioane de euro a fost cecul primit de Floyd Mayweather după meciul câştigat împotriva lui Manny Paquiao.
4 milioane de euro este preţul pe care-l va plăti boxerul american pentru unul dintre cele trei exemplare Koenigsegg CCXR Trevita.
Floyd Mayweather, regele încoronat al boxului la categoria semi-mijlocie, a decis să umble la contul burduşit cu 160 de milioane de euro după lupta câştigată în luna mai împotriva filipinezului Manny Paquiao. Şi cum obrazul subţire se ţine cu cheltuială, Mayweather a pus ochii tocmai pe una dintre cele mai rare maşini din lume, Koenigsegg CCXR Trevita.

Dacă la lansarea din 2009 fiecare dintre cele doar trei exemplare ale seriei limitate Trevita costa 1.7 milioane de euro, preţul unei astfel de maşini a sărit astăzi de 4 milioane. Maşina foloseşte un motor V8 cu dublă supraalimentare şi care dezvoltă 1018 CP şi 1080 Nm.

Modelul construit de exclusivista marcă suedeză reuşeşte să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2.9 secunde.

Numele ales de constructorul suedez subliniaza principala trasatura a supercarului. Trevita este un joc de cuvinte derivat din traducerea în suedeză a sintagme "Trei albe" şi reprezintă garanţia faptului că fiecare dintre cele trei exemplare construite este vopsit în culoarea albă unică. Caroseria construită dintr-o versiune ultrarezistentă a fibrei de carbon a fost finisată intr-o culoare diamantată care necesită o muncă de prelucrare atentă si solicitantă.

Garajul lui Floyd Mayweather era deja unul foarte bogat la capitolul exponate scumpe. Pe lista de modele aflate în posesia pugilistului american se află atât exemplare rare din gamele Ferrari, Bugatti, Porsche sau Lamborghini, cât şi un avion privat Gulfstream V pe care Mayweather îl foloseşte la deplasările personale mai lungi.

Comentarii (7)

  • Cătălin
    N-ai treabă cu el,ce visează noaptea,imediat devine realitate.
    8 2
  • Sandu al-III-lea
    Tipul cred ca nu e sanatos la capatana de atatia pumni in cap cati si-a luat.Deci asta arunca cu banii pe ceva care nu-i foloseste neaparat.Repet,neaparat.Sunt atatia copiii care mor de foame in lumea asta sau sunt trimisi la munca fortata de mici si asta arunca cu banii in ultimul hal.Nu va dati seama ce bucurie ar fi facut sutelor de copii sau chiar miilor de copii orfani,saraci sau neajutorati,daca ar fi impartit banii cu ei si nu i-ar fi aruncat pe masini scumpe.Acest animal prost cu minte salbatica se gandeste doar la el.Dar cand n-o mai putea sa dea cu pumnul s-or gandi altii si la el?Ca profesionist,toata stima,ca om...un bou lacom.
    11 4
  • Sandule al III-lea, tu , in viatza ta, de cate ori ai donat ceva pentru copiii aia amarati? Un leu, doi acolo.......Mai bine I-am lasa pe altii in pace cu atatea comentarii , si sa ne vedem de ale noastre........BTW. nici eu nu donez bani.Doar haine am donat pentru amaratii loviti de uragane. Pentru ca hainele si incaltaminteaajung cu adevarat la amarati.Banii nu ajung!
    4 2
  • @Sandu al-|||-lea si apoi ce sa mai zicem de cei acre au 10,30 chiar si 50 de miliarde de dolari averi????
    Acesti oameni au putea cu bani lor chiar sa schimbe lumea.......adica so faca exact cum viseaza fiecare fara foamete fara boli.......si uite ca nimeni nu face.......
    Mi-ar fi usor sa arunc 1 miliard de dolari daca as avea 50........insa as faceo?????nu prea cred.......pana la urma fiecare e pentru el.....
    nimeni nu e obligat sa salveze pe cineva sau sa-i ofere o viata mai buna...asa o fost si asa o sa fie.....
    5 4
  • Pai pe principiul asta, Sandele tata, respectand proportiile, tu, daca ai avea 20 000 de euro de dat pe o masina, ar trebui sa-ti cumperi una de 5000 si restul sa dai la saraci. Dintre saracii aia, ai idee cati campioni mondiali de box ar fi putut sa iasa, daca ar fi avut sange-n instalatie sa intre intr-o sala de box? Tipul asta, ca majoritatea boxerilor este un o care s-a realizat luan pumni in cap. Boxul este sportul copiilor saraci. Oricine a trecut printr-o sala de box stie asta. Niciun parinte nu-si da copilul sa ia pumni in cap daca nu stie ca asta este poate unica sa sansa de a se realiza in viata. Sacrificiile pe care le fac boxerii sunt enorme si traumele la care se expun sunt foarte mari. Si atunci cum sa nu-si ia omul masina de care vor muschii lui? In mintea lui lucrurile sunt simple: "Apucati-va de box, faceti sacrificiile pe care le-am facut eu si luati-va ce masini vreti!".
    2 2
  • Scorpionul_negru
    Incetati ma cu tampeniile de genu ,,cu banii aia ar fi putut sa scoata din saracie nu stiu pe cine''! Sunt 100% sigur ca 100% din oameni daca ar avea banii lui ar face la fel. Poate ca omul a dat si bani la amarati. Si sigur a sponsorizat. Dar ca sa renunte el la placeri si sa dea altora asta numai Dumnezeu o poate face. Oamenii nu sunt conceputi astfel prin ADN-ul lor. E normal si firesc ca mai intai sa isi faci placerile personale si ce ramane daca vrei sa dai la altii.
    1 2
  • 1. Masina poate fi cumparata ca investitie... pretul poate sa cresca in timp
    2. Poate ca din profitul obtinut la revanzare va si dona ceva... cine stie
    3. In general e bine ca atunci cand dai ceva sa stii doar tu (sa nu stie stanga ce face dreapta)
    4. Mayweather are suficienti bani si pt masini si pt donatii (daca face)
    5. Nu stim exact ce investitii face el... din afara pare ca arunca cu banii... dar poate de fapt tot luxul ala este si o investitie in sensul ca poate vinde multe din ce detine pe un pret mai mare dacat a cumparat
    6. Poate ca totusi e doar un dobitoc care arunca cu banii aiurea... nu stim asta... facem doar presupuneri in lipsa datelor ”contabile”...
    7. Sa nu uitam ca Mike Tyson avea se pare o avere de 100 mil parai la un moment dat... isi cumpara McLaren F1, ceasuri, diamante, haur fratee... acum e aproape sarac lipt (numai McLarenul ala daca il intretinea si pastra cum trebuie acum il vindea cu 4-5 milioane... avea din ce trai...)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru