Ford a început producţia noului Fiesta facelift

de Bogdan Mirică
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat demararea producţiei noului Fiesta facelift la uzina din Koln. Primele exemplare vor ajunge la clienţi spre sfârşitul acestui an.

Ford a demarat astăzi producţia noului Fiesta facelift la uzina sa din Koln, Germania. Modelul a fost prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Paris, în această toamnă, şi promite să introducă tehnologii inovatoare în segmentul mic.

Disponibil alături de şapte motorizări diesel şi benzină, printre care şi noua unitate Ecoboost cu trei cilindri şi capacitate de 1.0 litri, noul Fiesta propune o serie de tehnologii împrumutate de la fraţii mai mari.

Cea mai importantă este fără îndoială funcţia Active City Stop, menită să evite coliziunile petrecute în oraş, la viteze reduse. Mai exact, se monitorizează distanţa faţă de vehiculele aflate în mişcare sau staţionare. În caz de impact, sistemul avertizează şoferul, iar dacă acesta nu reacţionează aplică frânele, reduce puterea motorului şi activează luminile de avarie. Tehnologia se află deja pe C-Max, Grand C-Max, B-Max şi pe Focus. Pe acesta din urmă a şi fost premiată în 2011 de EuorNCAP.

Esential 15 milioane de unităţi Fiesta a vândut Ford de la debutul modelului pe piaţă, în 1976.
Faceliftul aplicat actualului Fiesta aduce în premieră în Europa şi sistemul MyKey, care le permite părinţilor să încurajeze condusul prudent pentru copii lor.
Mai exact, adolescenţii sunt expuşi la riscuri mult mai mici atunci când le este încredinţată maşina.

După ce a debutat ultima dată pe B-Max, sistemul Sync ajunge şi pe Fiesta, garantând o conectivitate prin comandă vocală.

Din 1976 şi până în prezent, Ford a reuşit să vândă nici mai mult nici mai puţin de 15 milioane de exemplare Fiesta la nivel mondial.

via justauto

Comentarii (6)

  • cam botoasa ....dar in rest e faina masinuta
    9 1
  • E cea mai buna alegere in clasa ei.
    14 5
  • automobilen.ro
    E foarte interesanta masina, dar mai interesanta e conceptia de design abordata de Ford, mai ales la interiorul automobilelor.
    7 0
  • _steli
    Off-topic.
    Am vazut azi primul Tourneo Custom ( pe trailer). Super masina!
    Sunt curios la ce preturi se va comercializa, dar arata foarte bine si la fel pot sa spun si despre interior.
    5 0
  • Decebal
    Se vede experienta in clasa aceasta.
    3 0
  • Razvan
    Sistemul MyKey e super tare. Sunt o gramada de pusti de 18 ani care se cred Shumi si fac prosti pe stada. Sistemul ii ajuta pe parinti sa stea mai linistiti, si aduce un plus de siguranta traficului in general,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru