Ford a început producția și livrările lui Bronco

de Paul Cosma
Marti, 15.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat startul producției și al livrărilor pentru Bronco, după ce pandemia a cauzat amânarea lansării comerciale a modelului.

În toamna lui 2020,  Ford a relansat modelul de off-road Bronco după o absență de 24 de ani. Modelul disponibil pe piața americană în versiuni cu două și patru uși, a primit o variantă Sport pentru șosea, iar versiunea de top are motor de 2.7 litri și 310 cai putere

În prima lună de la lansare, Ford Bronco a înregistrat mai mult de 230.000 de pre-comenzi, iar constructorul american a transmis atunci că “reacția clienților la noul Bronco a fost fără precedent în istoria Ford.” 

Problemele cauzate de pandemia de coronavirus au amânat însă lansarea comercială a lui Bronco. Producătorul a anunțat acum că producția și livrările au început la uzina din Michigan, care a primit investiții de 750 de milioane de dolari. 

Potrivit Ford, peste 125.000 de clienți au rezervat un exemplar Bronco de la începutul lui 2021 și până în prezent. 

Din punct de vedere tehnic, SUV-ul este disponibil în versiunea de bază cu un motor EcoBoost de 2.3 litri care generează 270 de cai putere și un cuplu maxim de 420 Nm, în timp ce varianta de top este propulsată de o unitate EcoBoost V6 de 2.7 litri care oferă 310 cai putere și un cuplu maxim de 542 Nm.

Standard, modelul off-road are cutie de viteze manuală cu 7 trepte, însă clienții pot alege și o cutie de viteze automată cu 10 trepte.

Via Reuters

 

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Doar Mărioara şi prietenele ei de nădejde (care se îngrijesc cu produsele cosmetice livrate prompt de Corectitudinea Politică) dorm în pantofi (desigur, cu tocuri), mai ales că RenCen oferă toate condiţiile de confort (inclusiv pentru minte).

    Eminescu: “Rămâneţi în umbră sfântă” (parafrazând “în context” : Chevrolet K5 Blazer şi iubitorii lui, pe care Wrangler şi Bronco îi pot tenta/răpi fără probleme…dacă n-au făcut-o deja).
    16 17
  • Edikkk
    Broncozaur care merge pe suc de dinozaur

    Mdea
    7 11
  • inexorabil
    Faptul că va apărea aici mostra de “realism” a lui Emetikkk (axată ori pe “uzatele moral de noi”, ori pe “sucul de dinozaur” – şi ambele variante pecetluite cu “mda”) era cotat la pariuri 1,01. Cum însă se aplică “taxa de licenţă” în valoare de 5 % din miză şi din cauză că şi Fiscul îţi percepe 1 % din câştigul brut, automat ieşi în pierdere.

    Prin urmare logică, a-l citi pe Ikkkă al nostru înseamnă o afacere proastă…
    14 10
  • Nu stiu despre ce lansare vorbesc astia, dar eu am vazut cateva pe strada deja dea acum cateva luni. E drept ca sunt foarte rare, dar sunt.
    Un SUV foarte interesant si atipic. Cu siguranta total diferit de uniformitatea monotona a milioanelor de SUV-uri din ziua de azi.
    15 3
  • @zarnesteanu
    Nu stiu cum e la americani,dar asta daca ajunge pe la noi chiar nu cred ca e un "suv foarte interesant" ci un veritabil 4x4 foarte interesant. Parerea mea!
    11 4
  • netam-nissan
    are și dl. zărneșteanu dreptatea lui, că versiunea Bronco Sport (altă mașină de fapt, cu motorașe mai atipic ”merigane adică 1,5 și 2.0 turbo) e chiar SUVuleț.
    iar pe dl. Edikkk trebuie să-l laud de astă dată pt. umorul formulării ”broncozaur”. :-)
    ...chiar dacă pe principiul motoarelor dinozauriene funcționează chiar și domnia-sa.
    ba și Greta-tuta emite tot CO2 în urma unor arderi la fel de interne.
    prevăd totuși că ambii veți fi curând robotizați și cu ștechere-n ceafă.
    16 3
  • Buna la noi, pentru cărăușii de țigări, braconieri, tăietori ilegali de lemne, daca ar avea 7 locuri ce buna ar fi buna la trecut granița pt sirieni, afgani si alții
    Sa nu mă înțelegeți greșit nu am nimic cu mașina, am fost odată pasager intr-un Wagon fabricat in 1969, motor de V8 4,9l si cutie automata, o experiență haioasa. Mașina este fără viitor in Europa. In USA doar nostalgicii o vor cumpăra! Sunt mulți dar in vârsta din păcate! In trecut masina nu a avut un succes rasunator in USA
    7 7
  • Wector
    @xxx, daca tu te raportezi la masina asta dupa experienta ta cu un "wagon" din '69, e clar.... Mai studiaza, si poate vei intelege cat de popular e Bronco-ul. E clar ca cele cateva sute de mii de precomenzi arata ce baza de clienti exista. Personal, as cumpara una maine daca s-ar vinde la noi cu preturile din SUA. Au motoare de 2.3 sau 2.7 Ecoboost, chiar rezonabile zic eu, atata timp cat un audi sedan are 3.0
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru