Ford a lansat un parfum care imită mirosul de benzină. Mach-Eau nu este destinat comercializării

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a prezentat, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, parfumul Mach-Eau. Acesta imită mirosul benzinei și, din păcate sau din fericire, nu va fi comercializat. Cel puțin, nu pentru moment.

Cei care sunt împotriva mașinilor electrice au mai multe motive. De la lipsa infrastructurii necesare încărcării, sau valoarea prea mică a autonomiei și până la lipsa zgomotului făcut de un motor termic. Și ar mai fi un motiv.

Potrivit unui sondaj realizat de Ford, unul din cinci șoferi susțin că le-ar lipsi mirosul de benzină dacă ar trece la o mașină electrică. De fapt, aproape 70% dintre cei intervievați au recunoscut că le-ar lipsi acest miros într-o mică sau mare măsură.

Ford Europa are soluția: un parfum care imită mirosul benzinei. Numele său este Mach-Eau și este "un parfum premium pentru cei care tânjesc la performanțele noului Mustang Mach-E GT, dar în același timp nu pot renunța la mirosurile evocatoare ale mașinilor tradiționale pe benzină," susțin reprezentanții companiei.

Parfumul Mach-Eau a fost lansat cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood și nu este destinat comercializării. Acesta face parte din strategia Ford de a-i convinge pe sceptici de potențialul mașinilor electrificate.

Mach-Eau a fost creat cu ajutorul firmei de consultanță Olfiction și are accente lemnoase, mosc și o ușoară tentă de cauciuc. Pentru a ajunge la mirosul final, cei de la Olfiction au analizat chimicalele pe care le emit motoarele, benzina și interioarele mașinilor.

Apoi, substanțele predominante au fost amestecate cu ghimbir albastru, lavandă, mușcată și lemn de santal.

via Ford Europa

Comentarii (13)

  • Mircea
    "Mach-eau"?! Pe care mai mult ca sigur ca americanii il vor pronunta dupa ureche 'Macho'...

    De abia acum a ajuns calendarul celor de la Ford la 1-Aprilie?!
    7 1
  • bla bla
    Cu miros de diesel pentru astia ai nostri fani de cazane puturoase diesel pe cand?
    12 10
  • Foarte tare!
    Asta e pentru ideologi!

    Sa poata lupta impotriva electrificarii!

    :)))))
    8 5
  • inexorabil
    Ce absurd…Nu încape nicio îndoială că, în marea lor majoritate, oamenii percep electroasele drept anomalii, forţare împotriva firii, mai ales că ei respiră bine mersi, nevăzând/nesimţind niciun pericol al poluării, başca grav.

    Ce ţi se pare amuzant, măi păcat (paronim) ? Cu trei latrine (nick-uri), dar acelaşi…iz (a se citi: nărav).

    On topping: este ca şi cum ai “explora” o metresă, în timp ce gândul ţi-ar zbura tot la soţie. Adică la ceea ce imprimă sens vieţii tale, deşi te-a biruit, pe moment, curiozitatea faţă de “nou”.

    Am reţinut, deci, esenţialul: e-revoluţia = nicio emoţie…Automat, nicio mireasmă.
    6 12
  • @bla bla
    Daca il facea WV era cu duhoare de motorina si accente de ulei de motor, ca doar toti posesorii de TDI-uri au bidonasul de ulei in portbagaj, in caz ca "cere".
    9 5
  • Edikkk
    Păi să le facă parfum, că în câteva decade, nu mai pupă / miroasă ei benzină !

    Şi să fie şi parfumul, să le aducă aminte :)))

    PS pentru "necredincioşi":

    https://youtu.be/myxVsYI4WZk
    4 6
  • inexorabil
    Mafioso (al patrulea nick din serie), bre, încă n-am auzit de firma Wagensvolk (WV). Şi, aşa cum există compania asta, tot aşa există şi problema pe care o reclami ‘mata. Iar cazurile izolate, aşa cum am tot subliniat, nu indică o hibă generală!!! “Toţi posesorii de TDI-uri”…Pi buni??? De ce ţii tu morţiş să treci drept autoritate de netăgăduit în ochii credulilor sadea?

    Uite acilişé abordare realistă (că doar adori link-urile) :

    https://www.schearers.com/reasons-behind-volkswagen-engine-oil-leaks/

    Belele indubitabile (inclusiv scurgeri de ulei) s-au înregistrat, într-adevăr, din cauza familiei de motoare pe…benzină Audi EA888. Au fost de incriminat erori de fabricaţie (intenţionate sau nu – nu vom şti niciodată exact ce se întâmplă în măruntaiele unei companii auto şi care sunt raţiunile de ordin managerial sau tehnic, deşi le putem intui de multe ori).

    PS. Cu TDI-ul cel “avid de ulei” a stârnit senzaţie Auto Union (pardon, Audi) în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. În ciuda eforturilor civice ale mafiotului, care le striga disperat spectatorilor: “Băăă, nu puneţi botul!”.
    7 12
  • Bla bla
    @inox... Auzi ma la el "mai ales că ei respiră bine mersi, nevăzând/nesimţind niciun pericol al poluării, başca grav." vrei sa te bag într-un garaj închis cu motorul unei mașini pornite sa vedem cât de bine respire după 10-15min? Cât despre poluare, ai văzut bai muppet scandalul Exxon? Faptul ca ei au știut din anii 70-80 de efectele climatice provocate de arderea combustibilor fosili? Dar au ascuns asta publicului și au plătit articole false pt a nega schimbarile climatice, iar pr*ști ca tine sa pună botul...
    Vezi primul articol științific despre CO2 și schimbările climatice scris de către un om de știință în 1896.
    Pros*ule!
    7 6
  • bla bla
    Deci sa inteleg ca tu nu "crezi" in schimbarile climatice deoarece omuletul tau din cer imaginar, nu ar ingadui ca noi sa distrugem creatia lui? :)) Hai ca esti prea p*ost!
    7 6
  • Stie cineva cine e descreieratul care se semneaza inexorabil? I-am citit postarile, individul asta ar putea fi lejer cazat intr-o institutie de profil. Spicuind din infinitele interventii, omul asta pare sa se inchipuie detinatorul adevarului absolut. Din ce observ sectiunea comentarii ia o intorsatura penibila ori de cate ori comenteaza respectivul. E angajatul redactiei pentru generarea de trafic sau pur si simplu e tolerat?
    6 5
  • inexorabil
    La urma urmei, să nu uităm că, de obicei, Stânga turuie despre progres, nu Dreapta!!!
    5 5
  • @inexorabil
    Interventii la:

    00:28
    00:50
    00:58

    esti "nostim",domnule.
    3 6
  • Pai...mai bine puneau direct benzina in sticluta...Ieseau mai ieftin...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru