Ford adoptă strategia Toyota pentru hibrizi: "Nu avem nevoie de multe modele electrice pentru a respecta normele de emisii din 2021"

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a confirmat că nu intenționează să aibă o gamă bogată de modele electrice, întrucât numeroasele versiuni hibride anunțate recent îi vor permite să respecte normele de emisii care vor intra în vigoare în 2021.

Ford a anunțat la începutul lunii aprilie o serie de informații importante despre strategia pe termen lung în domeniul electrificării.

Constructorul american a dezvăluit că va lansa numeroase versiuni hibride pentru modele deja existente în gamă, dar și pentru modelele noi pregătite pentru piața europeană.

Pe listă se află versiuni hibride pentru Fiesta și Focus, în timp ce noua generație Kuga va fi disponibilă în versiuni mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid. De asemenea, SUV-ul Explorer va fi adus în Europa exclusiv în variantă plug-in hybrid, în timp ce noul SUV Puma, care va fi produs la uzina de la Craiova, va fi de asemenea disponibil în versiune hibridă.

Strategia celor de la Ford este practic similară cu cea adoptată de Toyota, iar constructorul a confirmat acum că aceste modele hibride vor fi suficiente pentru a respecta limita medie de emisii de 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru care va intra în vigoare în 2021.

"Plug-in hybrid este o tehnologie foarte scumpă, așa că are sens pe modele mari, grele, care emit mult dioxid de carbon, pentru că ajută mai mult la reducerea de emisii.

Kuga este cel mai mic, dar este totuși un model de dimensiuni apreciabile", afirmă Roelant de Waard, directorul de vânzări și marketing al Ford Europa.

În acest context, Ford nu va lansa o gamă bogată de modele electrice, potrivit declarațiilor făcute de Steve Armstrong, șeful Ford Europa, pentru publicația Automotive News.

Pentru moment, Ford a anunțat că va prezenta în cursul acestui an un SUV electric cu autonomie de 480 de kilometri și design inspirat de la Mustang, în timp ce utilitara Transit este deja disponibilă într-o variantă electrică.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • mircea badea
    gata, nu se mai plang ca e ue prea aspra??

    suv inspirat de mustang..right! :/ adevarul e ca cine cumpara suv crede/vede diferit de restul. :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru