Ford amână lansarea unui viitor SUV electric pentru 2026

de Tiberiu Safta
Miercuri, 20.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Ford ar fi amânat lansarea unui viitor SUV electric cu 3 rânduri de scaune. Constructorul american se va concentra mai mult asupra dezvoltării unui viitor model electric accesibil.

Din cauza competiției din ce în ce mai strânse cu producătorii chinezi, în special în segmentul mașinilor electrice accesibile, Ford a anunțat că amână lansarea unui viitor SUV electric cu 3 rânduri de scaune. În locul său, Ovalul Albastru se va concentra asupra dezvoltării unui nou model electric accesibil.

Conform primelor informații, noul model ar urma să fie prezentat în 2026 și promite să aibă un preț de aproximativ 25.000 de dolari. Dezvoltarea noului model are loc în California, iar echipa de oameni din spatele viitorului model îl include și pe Alan Clarke, cel care a contribuit la dezvoltarea lui Tesla Model Y.

Pentru noul model, Ford va construi o platformă nouă, care să permită montarea unei baterii de tip LFP. Această arhitectură ar urma să fie folosite și la alte modele mai mici din viitor. Mai multe detalii nu au fost dezvăluite, însă Ford dorește neapărat ca viitorul său model să fie profitabil încă din primul an de vânzări.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru