Ford anunță tăieri masive de costuri: “Vrem să ne concentrăm pe mașinile electrice și hibride!”

de Petre Barac
Miercuri, 04.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford vrea să reducă semnificativ costurile în următorii ani și anunță concentrarea investițiilor în segmentul mașinilor electrice și hibride.

Producătorii auto duc o luptă intensă pentru eficientizarea activității și reducerea costurilor, cu atât mai mult cu cât mașinile electrice au devenit o provocare pentru întreaga industrie.

Spre exemplu, Ford vrea să economisească 14 miliarde de dolari în următorii 5 ani. Compania americană vrea să-și mute atenția dinspre mașinile convenționale înspre motoarele electrice și hibride.

CEO-ul Jim Hackett spune că Ford este deschis la noi colaborări care să reducă nivelul costurilor și, în același timp, să producă noi tehnologii și servicii.

“Costurile cu afacerile noastre sunt mult prea mari”, a subliniat Hackett. Din totalul economiilor preconizate de Ford, 10 miliarde de dolari ar urma să vină din reducerea costurilor cu materialele, iar alte 4 miliarde de dolari din cheltuielile cu producția.

Până în 2022, compania vrea să taie aproape 5 miliarde de dolari din fondurile pentru dezvoltarea motoarelor termice și să folosească banii pentru viitoare mașini electrice și hibride.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Știrea completă este că vor fi tăiate fonduri de la dezvoltarea autoturismelor, către SUV uri și camionete, în special în SUA, modele cu motoare mari, deci nu știu dacă vor investi mai mult în electrice, poate pe piața din China.

    Partea interesantă este cu reducerea cu 10 miliarde la materiale, adică Ford oferă calitate așa mare în prezent, pentru banii ceruți?
    11 0
  • de unde sa mai scada costurile cu materialele?

    Intreb, pentru ca tot schimb un O-ring de 15 lei si tot lacrimeaza de parca la-s fi cumparat din targ, SH.
    2 1
  • workingformyliving
    din cauza proprilor convingeri ale autorului s-a emis faptul ca vor taia investitiile in masinile normale ca sa investeasca in camionete si in suv-uri. pt masini electrice se face o divizie speciala care se ocupa doar de dezvoltarea lor. referitor la reducere la calitate se refera la toate bizbizurile tehnologice de pe o masina pe care majoritatea oamenilor nu le folosesc, nu vor mai investi in dezvoltarea lor.
    aceasta este stirea reala

    http://www.reuters.com/article/us-ford-motor-ceo/ford-to-cut-costs-14-billion-invest-in-trucks-electric-cars-ceo-idUSKCN1C82NL

    intotdeauna verificati stirea , nu dati crezare unui editor care isi exprima propria dorinta sub forma de fapta
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru