Ford Atlas, conceptul viitoarei generaţii F-150, a fost prezentat la Detroit

de Bogdan Mirică
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Atlas Concept anunţă viitoarea generaţie a modelului F-150, pick-up-ul emblematic american, aşteptat să fie înlocuit în 2015. Atlas intuieşte viitoarea direcţie de design şi propune noi tehnologii ce se vor regăsi şi pe versiunea de serie.

Ford F-150 este cel mai vândut model pe piaţa din Statele Unite în 2012. Este unul dintre modelele emblematice ale Ovalului Albastru şi pentru asta merită un tratament aparte. Constructorul american pregăteşte terenul pentru lansarea noului F-150, programată în 2015, cu un concept inovator, expus astăzi la Salonul Auto de la Detroit în premieră mondială.

Prototipul, botezat Ford Atlas, propune un design sportiv, influenţat de filosofia ”Built Ford Tough Image” şi subliniată de o grilă proeminentă şi supra-dimensionată, de pasaje ale roţilor generoase şi de pneuri pentru off-road. Nu lipsesc luminile LED şi un spoiler posterior. În benă, designerii au încorporat elemente de ancorare noi, rampe ascunse şi o priză de 110 volţi.

La interior, designerii au ales o tapiţerie din piele pentru scaunele noi, cusături contrastante şi multe inserţii metalice. Deşi aceste detalii nu se vor regăsi pe versiuena de serie, Ford susţine că vom putea vedea un F-150 mult mai funcţional, cu ceva mai mult spaţiu pentru picioarele pasagerilor spate şi cu noi comenzi ce pot fi operate chiar şi cu mănuşi.

Graţie departamentului tehnologic Ford, conceptul Atlas vine cu un sistem de camere video ce oferă o vedere la 360 de grade, uşurând astfel parcarea.

De asemenea, este disponibil şi sistemul Dynamic Hitch Assist, care ajută la conectarea perfectă a unei remorci.

Propulsia este asigurată de un motor Ecoboost ce oferă injecţie directă, supraalimentare şi chiar un sistem Start-Stop special, care detectează prezenţa unei remorci şi nu mai opreşte motorul la semafor. Potrivit comunicatului oficial, aceste îmbunătăţiri reduc valorile consumului cu 20%.

Comentarii (6)

  • Superba
    30 3
  • andy.s
    asa tare rupe super foarte frumos !
    17 5
  • Superb conceptul.La capitolul camionete,europenii si asiaticii sunt mult in spatele americanilor.
    22 7
  • aerodinamica lasa de dorit
    4 24
  • @aer
    Nu e masina sport,e camioneta(utilitara).Aerodinamica conteaza foarte putin la astfel de masini.
    22 3
  • fata arata ca spatele
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru