Ford dezvăluie o nouă versiune a lui Ranger Raptor pentru cursele de rally-raid

de Tiberiu Safta
Marti, 01.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat primele imagini oficiale cu o nouă mașină de competiție, bazată pe modelul Ranger Raptor. Noul model a fost creat special pentru cursele de rally-raid și va participa la celebrul eveniment Baja 1000.

La numai o zi după ce a fost publicată o imagine teaser, Ford a dezvăluit oficial o versiune nouă, de curse, a lui Ranger Raptor. Noua mașină a fost creată special pentru cursele de rally-raid, precum Baja 1000, în care va participa noul model în ediția din acest an a celebrei curse.

Mașina a primit o serie de modificări tehnice din partea diviziei Ford Performance. Lista de modificări include: un snorkel, proiectoare LED pe plafon, bulbar și scut de protecție noi, aripi mai late cu 5 centimetri, anvelope speciale de teren BF Goodrich, care încalță jantele speciale Method Racing și un kit de înălțare de 7.6 centimetri.

De asemenea, mașina de competiție primește un roll-cage și două roți de rezervă. Ușa benei de încărcare a fost eliminată pentru a reduce din greutate.

Noul Ford Ranger Raptor de curse dispune de un motor V6 de 3.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 288 de cai putere în configurația de stradă. Ford nu a dezvăluit informații despre puterea și performanțele noului model de competiție.

Primele teste cu noua mașină au avut loc în Australia, înainte ca aceasta să fie testată și pe nisipul din California.

Noul Ford Ranger Raptor de competiție va concura la ediția Baja 1000 din acest an. Cursa este programată în perioada 18-20 noiembrie.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru