Ford dezvoltă o nouă platformă electrică accesibilă. Va rivaliza cu Tesla Model 3

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jim Farley, CEO-ul Ford, a anunțat că marca americană va dezvolta o platformă electrică nouă, menită să rivalizeze cu Tesla Model 3. Noua platformă va servi drept baza unor viitoare modele electrice accesibile.

În cadrul unei ședințe pentru prezentarea rezultatelor financiare ale mărcii, Jim Farley, șeful Ford, a dezvăluit că Ovalul Albastru dorește să producă viitoare modele electrice care să concureze direct cu Tesla Model 3 și cu alte modele cu zero emisii venite în special din China.

Pentru asta, Ford va dezvolta o nouă platformă care va sta la baza unor viitoare modele electrice accesibile. Detaliile despre noua arhitectură sunt limitate, însă aceasta va fi dezvoltată de o echipă nouă de oameni, iar accentul principal va fi pus pe accesibilitate și pe costuri cât mai mici.

În același timp, Farley a precizat că noua platformă va fi „o bază largă de instalare pentru sisteme software și servicii.” De asemenea, noua platformă va fi flexibilă pentru a putea servi drept baza mai multor viitoare modele electrice din segmente diferite. Deocamdată, Ford nu a oferit mai multe detalii cu privire la modelele care vor fi bazate pe noua platformă.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Ce detalii sa ofere daca doar si-au imaginat si oamenii, cum ar fi sa lanseze ceva care sa rivalizeze cu tm3!?
    O rugaminte am la voi, sa scrieti usor in comentarii, nu cumva sa le deranjam somnicul pufos batand prea tare in tastatura!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru