Ford Fiesta este cel mai bine vândut model de clasă mică din lume în primele nouă luni ale anului

de Sebastian Toma
Marti, 12.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Fiesta se mândreşte cu trei reuşite de vânzări în primele nouă luni ale anului: cel mai bine vândut model subcompact în Europa, cel mai bine vândut model de segment B din lume şi al doilea cel mai bine vândut automobil din Europa.

Esential 4.9 litri la sută este consumul mixt al lui Ford Fiesta 1.0 EcoBoost PowerShift, versiune anunţată odată cu reuşita de vânzări obţinută în primele nouă luni ale anului.
Ford Fiesta, cea mai bine vândut model de segment B din Europa în 2012, a atins un nou record de vânzări în primele nouă luni ale anului curent, de data asta pe mai multe planuri. Subcompacta de la Ford a obţinut 22.561 unităţi vândute în septembrie în Europa, respectiv 222.184 unităţi în primele nouă luni ale anului. Piaţa din Regatul Unit este cel mai mare client de Ford Fiesta din Europa, primele nouă luni ale anului marcând 104.619 unităţi Ford Fiesta vândute. După cum arată şi datele JATO Dynamics culese din 30 de ţări din Europa, Fiesta nu numai că este cea mai bine vândută subcompactă din Europa, dar este şi al doilea cel mai bine vândut automobil oferit pe Bătrânul Continent, în urma lui Volkswagen Golf.

Pe lângă rezultatul din Europa, Ford Fiesta se mândreşte şi cu o reuşită la nivel global, fiind cel mai bine vândut model de segment B din lume, potrivit datelor furnizate de institutul Polk. Aceştia anunţă vânzări de 356.434 unităţi Ford Fiesta la nivel global în primele nouă luni ale anului.

Ford se poate mândri şi cu acest rezultat deoarece Fiesta este un model global, fiind vândut în aceeaşi formă pe toate pieţele pe care este disponibil. Acest lucru este realizat prin intermediul strategiei ONE Ford, aplicată şi în cazul lui Focus, care le aduce americanilor o identitate mai puternică de marcă şi costuri de producţie şi dezvoltare mai scăzute.

O altă noutate pentru Ford Fiesta este faptul că versiunea 1.0 EcoBoost va fi oferită în Europa şi în compania transmisiei PowerShift. Doar versiunea de 100 CP a motorului 1.0 EcoBoost este disponibilă alături de transmisia cu două ambreiaje a celor de la Ford, perechea înlocuind motorizarea aspirată de 1.6 litri care era oferită în trecut în compania transmisiei PowerShift. Noua pereche are un consum mediu de 4.9 litri la sută şi emisii CO2 de 114 grame pe kilometru. Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, Ford nu va comercializa versiunea 1.0 EcoBoost a lui Fiesta în compania transmisiei PowerShift.

Via Ford

Comentarii (9)

  • monolith
    Nu ma surprinde,e cel mai reusit model din segment.
    16 5
  • Ce si-o mai ia saraca lume... Cand "se trezesc" la realitate cei 4.9 litri la suta...
    11 9
  • Greu de contestat acest model este cel mai echilibrat din toate punctele.Designul este superior la tot ce este in segment.Stiu, stiu or sa vina soferii de logani si o sa zica sa sandero si clio sunt cele mai frumoase si bune si nemaivazute dar uite ce zice restul lumii ca Fiesta este!!Aici pe meleaguri poti manca ce vrei
    13 7
  • dpmdv exteriorul lui fiesta este sub clio, un clio penalizat de calitatea execrabila a materialelor din interior.

    sunt curios....noua generatie de Polo va fi altfel decat pana acum? Daca se zvoneste o noua schimbare de design a lui Golf am putea fi martori la o schimbare de macaz incapand cu Polo. Mai ales ca mai toti constructorii vin cu linii de design proaspete in clasa mica. Conservatorismul (sa nu spun patetismul) designului teuton nu cred sa mai fie o solutie.
    4 12
  • PS patetic: care impresionează puternic, emoționant, etc

    explicatiile sunt date pentru cei ce au o cu totul alta idee despre ce insemna patetic :D Probabil fanii VW s-au simtit lezati. N-a fost cu intentie dar deh....vocabularul asta....
    6 3
  • Daca nu ma insel si focus e cea mai vanduta masina din lume ... Bravo Ford.

    Poate se apuca se fabricat Fiesta si la Craiova.
    5 2
  • Felicitari celor de la Ford, da Clio unde e? Nu rupea Renault concurenta? Lasa ca se revanseaza ei la clasa compacta si mai ales la medie:).
    6 6
  • @unul, Clio nu se vine pe atatea piete cum se vinde Fiesta, asta nu inseamna ca nu e mai bun... Dimpotriva!
    5 12
  • N-am spus ca nu e bun, dar Fiesta este pe primul loc la clasa mica si-n Europa, acolo unde se vinde si Clio.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru