Ford Focus ST a primit o versiune de 330 CP de la Cosworth

de Sebastian Toma
Joi, 01.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a venit la SEMA, celebra expoziţie de tuning şi accesorii pentru tuning din Statele Unite ale Americii, cu o versiune Cosworth a lui Focus ST, care dezvoltă 330 CP. Pentru moment, este doar un concept.

Esential 250 CP dezvoltă versiunea standard a actualei generaţii Ford Focus ST.
Ford şi Cosworth vin la SEMA 2012 cu o versiune de 330 CP a noului Focus ST. Modelul a primit o serie de îmbunătăţiri la nivel tehnic pentru a obţine performanţe superioare. Pentru moment, cei de la Ford n-au specificat dacă este vorba despre o versiune de producţie a viitorului Focus ST Cosworth, sau dacă este mai mult un pachet demonstrativ. Primele declaraţii susţin că exponatul de la SEMA este un concept inspirat din competiţii.

Cosworth CS 330 preia motorul de 2.0 litri al lui Ford Focus ST şi urcă puterea la nivelul de 330 CP. Pentru a realiza această performanţă, modelul prezintă o unitate ECU recalibrată, o evacuare reproiectată, o admisie modificată şi un intercooler mai mare. Exteriorul este modificat pentru a aminti de moştenirea în motorsport pe care Ford o împarte cu Cosworth, pe când interiorul este orientat spre lux, nefiind stilizat cu niciun element preluat din motosport.

Noul Ford Focus ST este echipat în standard cu un motor EcoBoost de 2.0 litri, care dezvoltă 250 CP şi 360 Nm.

Până la apariţia noului Focus RS, vorbim despre cel mai puternic membru al gamei Focus. Din păcate pentru fanii lui Focus RS, apariţia acestui model se face aşteptată, în principal din cauza lipsei unei motorizări adecvate. Însă, unele voci susţin că noul Focus RS va avea un motor comun cu viitorul Mustang, o unitate EcoBoost de 2.3 litri, care va dezvolta peste 300 CP.

Via Carsuk

Comentarii (3)

  • EXTRAORDINARRR.... ati mai vazut masini cu motoare de peste 300cp pana acum??? nooo...
    0 16
  • @so

    Am mai vazut. Insa masini care sa imbine atat de bine puterea motorului cu eficacitatea directiei si calitatea sasiului vezi mai rar. Condu-ti in pace TDI -ul!
    17 1
  • razvan
    Ce comentariu :))))))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru