Ford îi învață pe clienții lui Bronco Raptor cum să conducă în off-road

de Tiberiu Safta
Luni, 13.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții noului model de teren Ford Bronco Raptor beneficiază de un program special din partea mărcii americane. Mai exact, Ford le oferă acestora cursuri de conducere în off-road, printr-un program special dezvoltat de divizia Ford Performance în colaborare cu mai mulți piloți de competiții off-road.

Ford Bronco Raptor este cea mai puternică versiune a modelului de teren lansat în 2021. Noul model este o reinterpretare modernă a vechiului Bronco din anii '60 și deja se bucură de o popularitate mare în rândul fanilor de off-road din Statele Unite.

Versiunea de performanță este echipată cu un motor V6 de 3.0 litri twin-turbo, capabil să livreze 418 cai putere și un cuplu de 596 Nm. Alături de asta, Bronco Raptor primește o caroserie mai lată, o suspensie cu o gardă la sol mai înaltă și anvelope speciale de teren.

Acum, însă, clienții noului model beneficiază și de un program special pus la dispoziție de Ford. Prin intermediul programului Bronco Off-Roadeo Raptor Experience, Ford îi învață pe clienții modelului cum să conducă în off-road. Cursurile se desfășoară în apropiere de Las Vegas, iar șoferii primesc sfaturi și din partea unor piloți profesioniști.

Toți cei care au primit noul model de teren au luat parte la o tabără off-road de o zi în apropiere de Muntele Potosi din statul Nevada.

În cadrul cursului, clienții noului model primesc și lecții cu privire la ieșiri responsabile în off-road pentru a evita pe cât se poate de mult daunele asupra mașinii și asupra mediului.

De la momentul lansării noului program, au participat peste 31.000 de proprietari ai noului Bronco Raptor, precum și alți oaspeți.

Cursurile se desfășoară în locații speciale din statele Texas, Nevada, Utah și New Hampshire. Toate aceste locații și cursuri le oferă cursanților ocazia de a vedea pe propria piele ce înseamnă să conduci în condiții extreme, similare cu cele întâlnite în Deșertul Mojave.

Programul este dezvoltat de divizia Ford Performance în colaborare cu piloți profesioniști. Printre ei se numără Vaughn Gittin Jr, Loren Healy și Brad Lovell.

via Ford

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Studiez de la distanţă conduita lui Ford din acest secol…Şi nu cred că mă înşel decretând: cel mai eficient management (cu ecouri globale!) privind cei trei giganţi de peste Ocean. Este adevărat că nici Ovalul Albastru nu poate scăpa e-prostituţiei planetare, dar, când admiri câte o realizare precum noul Bronco, păcatele (aceluiaşi producător) te lasă rece.

    Oricum ,merită apreciat gestul lui Ford Performance. Dar nu-i de mirare atunci când capitalul…uman este valorificat cu simţ de răspundere.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru