Ford îşi cere scuze pentru reclamele ofensatoare difuzate în India

de Sebastian Toma
Marti, 26.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Ford şi-au cerut scuze pentru reclamele ofensatoare pe care le-au difuzat în India în vederea promovării modelulului Figo.

Reprezentanţii Ford şi-au cerut scuze pentru reclamele din presa scrisă realizate de agenţia JWT din India pentru promovarea lui Ford Figo, modelul lor low cost destinat pieţei respective. Cele trei reclame ofensatoare încercau să promoveze spaţiul oferit de portbagajul lui Figo cu sloganul "Lasă-ţi grijile în spate cu portbagajul extra-large al lui Figo", însoţit de imagini care prezentau femei sau personalităţi legate în portbagaj. Două din cele trei reclame prezentau femei legate de mâini şi de picioare în portbagajul lui Figo, iar la volan se afla o celebritate. Cea de-a treia reclamă îi prezenta pe Fernando Alonso, Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel legaţi în portbagajul unui Figo condus de Michael Schumacher.

"Regretăm acest incident şi ne-am pus de acord cu partenerii noştri de la agenţia de publicitate că aceste reclame nu ar fi trebuit să existe niciodată. Aceste postere sunt contrare standardelor noastre de profesionalism şi decenţă pe care Ford şi partenerii săi din agenţii le-au prezentat până acum.

Împreună cu partenerii noştri, vom revizui procedura de aprobare şi supraveghere a dezvoltării reclamelor pentru a ne asigura că nu se va mai repeta vreodată un incident similar", au declarat reprezentanţii Ford India.

Urmareste Automarket
Cea mai scandaloasă dintre cele trei reclame realizate de agenţia JWT din India îl înfăţişează pe Silvio Berlusconi, fostul premier al Italei, la volanul unui Ford Figo în portbagajul căruia se află trei femei legate de mâini şi picioare.
Aparent, cele trei femei din portbagaj reprezintă caricaturi ale celor trei martore care au dat mărturie împotriva politicianului în cadrul procesului său din Italia.

Via WallStreetJournal

Comentarii (8)

  • Talmes-balmes in stil american. Cam asa fac si masinile cei de la Ford.

    Priviti imbinarile unui Ford Kuga in Europa. Jenant ! Cu toate astea, in mod abstract, sunt priviti ca o marca nemteasca (!!!!) Ford nu e mai nemtesc, decat Dacia marocana !
    37 26
  • invata intai sa vorbesti romaneste !
    10 28
  • asta da! reclama !
    9 8
  • George
    Asta da anti-reclama, mai bine zis! Ford Figo e o caricatura de masina nedemna nici de standardele din India.
    30 9
  • A uitat lumea ce inseamna simtul umorului. Au ajuns pana si desene animate ca Tom si Jerry sa fie considerate ofensatoare. In schimb, nu se mai ofenseaza nimeni de imbecilitatile de emisiuni cu pitipoance goale si cocalari agramati. Si asta nu numai la noi. Ipocrizie cat cuprinde!
    32 21
  • Red Bull
    Eu in locul lui Vettel i-as da in judecata pentru prejudicii de imagine. Nu mai e nimic amuzant cand trebuie sa scoti din buzunar cateva sute de milioane de euro. Imi miroase a invidie din partea Ford pe constructorii ce activeaza cu succes in Formula 1.
    29 15
  • Ford angajeaza numai retardati. Aruncati o privire in serviceurile lui Tiriac.
    11 6
  • Nu stiu cum sunt aia de la Ford si de la Tiriac, dar tu nu esti monument de inteligenta! Esti sigur ca ai scris corect "serviceurile"?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru