Ford Mondeo ar putea fi eliminat din gama de modele: sedanul va face loc SUV-urilor

de Daniel Popescu
Vineri, 22.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford intenționează să înceteze producția sedanului Mondeo la sfârșitul anului 2020 și să se concentreze pe lansarea unor noi SUV-uri, potrivit unor informații neoficiale care nu au fost confirmate de producător.

Presa internațională a relatat la sfârșitul săptămânii trecute că Ford și-a anunțat furnizorii că în 2020 va muta producția lui Mondeo de la Valencia, fără să nominalizeze însă noua fabrică pentru modelul de segment D. Principala ipoteza a fost că Mondeo ar putea fi importat din China în Europa, însă oficialii constructorului american au negat rapid această ipoteză.

La o săptămână distanță, publicația franceză Autoactu susține că Ford ar putea renunța complet la producția lui Mondeo în Europa în 2020 ca urmare a faptului că vânzările sedanurilor sunt în scădere continuă.

Practic, dacă informațiile se vor confirma, Mondeo ar urma să fie eliminat din gama de modele a constructorului american în Europa, însă o astfel de decizie nu ar reprezenta o surpriză majoră.

Jim Hackett, noul CEO al Ford, a dezvăluit încă din luna octombrie că producătorul intenționează să reducă numărul de modele pe care le dezvoltă, fără să ofere însă nicio informație concretă la vremea respectivă. "Pe parcursul timpului, orice afacere bună ar trebui să-și revizuiască portofoliul pentru a face loc pentru lucruri noi și pentru a îndepărta unele lucruri depășite de vreme", a precizat Hackett la vremea respectivă.

"Lucrurile noi" la care se referă oficialul Ford sunt, cel mai probabil, SUV-urile.

Cu un an în urmă, Ford anunța oficial lansarea a 4 SUV-uri noi până în 2020, ca urmare a interesului pentru acest segment, care a ajuns la o cotă de piață de 32% în Europa. De altfel, Ford a anunțat în luna noiembrie că va investi 750 de milioane de euro în dezvoltarea uzinei pe care o deține la Valencia (Spania), cu scopul de a produce acolo noua generație Kuga, exact la singura uzină europeană care produce în prezent Mondeo. În prezent, la uzina din Spania, constructorul american produce, pe lângă Kuga și Mondeo, și monovolumele S-Max și Galaxy și utilitarele Tourneo Connect și Transit Connect. 

Oficialii Ford nu au comentat speculațiile cu privire la eliminarea lui Mondeo din gama de modele.

Via Autoactu, Automotive News

Comentarii (2)

  • mircea badea
    foarte rau. eu cred ca ar trebui data o lege sa se mai interzica din suv-uri.

    adica daca nu stai in padure sa platesti inca jmate de masina ca taxa.
    10 2
  • Vor fi soselele mai sigure :)
    In ultima vreme 90% dintre cei care refuza cu obstinatie sa elibereze banda 2 au scris pe masina Mondeo...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru