OFICIAL: Producția lui Ford Mondeo a luat sfârșit în Europa

de Tiberiu Safta
Joi, 07.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Mondeo a fost, oficial, scos din fabricație în Europa după 29 de ani. Ultimul exemplar a ieșit de pe porțile fabricii din Valencia, Spania în 4 aprilie. Numele Mondeo va rămâne exclusiv în China, iar pe continentul nostru ar putea fi înlocuit de un SUV nou.

Este oficial. Producția lui Ford Mondeo a luat sfârșit în Europa după 29 de ani și un succes semnificativ pentru constructorul american în segmentul D. Sfârșitul celui mai mare rival pentru Volkswagen Passat a fost anunțat chiar anul trecut, din cauza numărului scăzut de vânzări.

Ultimul exemplar Mondeo, un sedan gri, a ieșit de pe porțile fabricii din Valencia, Spania în ziua de luni, 4 aprilie. Odată cu anunțul că Mondeo va fi retras, au început să apară speculații că modelul de clasă medie va fi înlocuit de către un SUV nou. Din fericire, numele Mondeo nu va fi trecut, deocamdată, în cărțile de istorie, deoarece Ford a lansat un nou model destinat exclusiv pentru piața din China.

Ford Mondeo a fost lansat pentru prima dată în 1993. Acesta a fost înlocuitorul vechiului Sierra și s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari rivali pentru eternul Volkswagen Passat. Una din piețele cele mai mari pentru Mondeo a fost cea din Marea Britanie. În 2001 au fost vândute 86.500 de exemplare, însă acel număr a căzut la doar 2400 de unități în 2020.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru publicația Autocar că Mondeo a fost retras din cauza schimbării preferințelor clienților.

Mai mult, Ford își propune să ofere un portofoliu de modele electrice și electrificate în Europa până în 2030. În acel an, constructorul din Dearborn, Michigan va deveni pur electric.

via Autocar

Comentarii (3)

  • foarte bine!!
    in afara de anpc, unde pot depune o reclamatie pentru rebut?
    9 15
  • Amin! Nu am suportat niciodata acest model.
    Desi inteleg ca era referinta in clasa acum cateva versiuni. De gustibus.
    9 12
  • Mircea Badea
    i-au tot marit dimensiunile, mi se pare masiv. dar sigur il inlocuiesc cu un suv mondeo.

    daca mergi si pe stradute iar parcarea e stramta, fiesta e deja marisor.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru