Ford Mustang este cea mai vândută mașină sport din lume pentru al doilea an consecutiv

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 14.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul model american a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, cea mai vândută mașină sport la nivel global. Totodată, este cel mai comercializat coupe sport (din lume) pentru al șaselea an consecutiv.

Începând cu lansarea celei de-a șasea generații, în 2015, Ford Mustang a devenit un model comercializat la nivel global.

A fost o decizie mai mult decât inspirată a producătorului american, în contextul în care, de atunci și până în prezent, Mustang a fost desemnat cel mai vândut coupe sport de pe întreg mapamondul în fiecare an. Cu alte cuvinte, de șase ori consecutiv.

În 2020, Ford Mustang a fost ales de 80.577 de clienți din întreaga lume. Potrivit analiștilor de la IHS Markit, modelul din Dearborn a avut o cotă de piață (mașini coupe sport) de 15.1%, în creștere față de anul anterior când a înregistrat 14.8%.

Tocmai de aceea, Mustang a fost, de asemenea, desemnat cea mai vândută mașină sport din lume, pentru al doilea an consecutiv.

Strict din punct de vedere al cifrelor, se observă influența pandemiei de coronavirus care a lovit din plin întreaga lume anul trecut. În 2019, Ford a comercializat 102.090 exemplare Mustang (la nivel global), cu 27% mai multe decât în 2020.

Totodată, în urmă cu doi ani, vânzările totale au însumat 113.066 unități, cu 40% mai multe decât anul trecut.

Deși între timp au pierdut motorizarea de 2.3 litri EcoBoost, europenii s-au arătat foarte interesați de modelul american în 2020. Vânzările în Ungaria au crescut cu 68.8%, în Olanda cu 38.5% și cu 12.5% în Danemarca.

Ford Mustang a început destul de greu anul 2021. În primele patru luni ale anului, compania americană a comercializat 17.274 de exemplare, cu 4.4% mai puține comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

via Ford

Comentarii (7)

  • Imparatul e golf?
    40.000 de euro cu TVA pentru varianta coupe cu motor V8 de 5,0 litri cu 418 CP si 35000euro varianta turbo de 2.3. Masina foarte bine echipata in standard. Acum configurati un amarat de Vw Golf gti iar dupa ce faceti asta o sa intelegeti ca nu e nicio mirare ca se vinde Mustang-ul foarte bine.
    22 2
  • Dearborn citizen & fudul
    https://youtu.be/qPiqCyYcfmY
    7 2
  • am condus in ultima luna varianta manuala si una AT, ambele ecoboost. ambele merg in draci, si nici nu vreau sa ma gandesc cum merge v8-ul. pacat ca se scoate acest motor din cauza normelor de poluare.
    iar raportul pret / performante i-a adus acest titlu pe merit.
    11 2
  • @imparatule, compari mere cu pere, adica o compacta sport cu 4 portiere, care e buna si in oras, si de dus copchii la scoala, si o masina sport, in doua portiere, ce se preteaza mai mult la drumuri in afara orasului.
    Dupa logica ta, toti ne-am lua loganuri
    5 11
  • Ai dreptate imparate, dar maria ta, cand calculezi impozitul la 5 litri, plus un consum rezonabil de 30%, dupa cinci ani si maxim 100.000 km, ajungi la niste cifre, puteai sa compari si tu cu seria 8 de exemplu, tot cu V8, la pret triplu, cu ceva mai mult lux si confort, dar orsicat.
    9 0
  • mircea badea
    daca nu ai bani de un C8 corvette..
    5 1
  • @Imparatul e golf? Cam minimizezi preturile. Un 2.3 nu iese sub 40000. Si la banii aia cred ca iesi mai bine cu o giulia veloce 280. Ai locuri in spate, performante mai bune (si viteza si manevrabilitate) si mai mult stil
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru