Ford Mustang Mach-E nu mai poate fi comandat, pentru moment, în Statele Unite

de Tiberiu Safta
Marti, 19.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul electric Ford Mustang Mach-E nu mai poate fi comandat în Statele Unite. Potrivit configuratorului oficial de pe site-ul Ford SUA, nicio linie de echipare nu mai este disponibilă pentru clienții din această țară.

Ford Mustang Mach-E este primul pas pentru gigantul american în segmentul mașinilor electrice. Chiar dacă modelul rămâne unul controversat, mai ales în privința numelui, acesta a avut parte de un succes notabil în categoria sa.

Acum, Ford a retras, cel puțin temporar, modelul de la vânzare. Potrivit configuratorului de pe site-ul oficial Ford SUA, Mustang Mach-E nu mai poate fi comandat în nicio versiune de echipare. Constructorul american a spus că cererea foarte mare este motivul pentru care modelul a devenit indisponibil pentru clienții din Statele Unite.

Însă, se pare că și criza de semiconductori afectează producția crossover-ului electric. Chiar în luna februarie, Ford a fost forțat să oprească producția modelului la uzina din Cuautitlan, Mexic, tocmai din acest motiv. De asemenea, prețul de pornire al lui Mustang Mach-E a crescut cu echivalentul a peste 7400 de euro în Marea Britanie din cauza costurilor ridicate pentru materiale și energie.

În ciuda acestui lucru, Ford are în plan să tripleze producția lui Mach-E la uzina din Mexic până anul viitor.

Inițial, la acea fabrică ar fi trebuit să fie produse și modelele Explorer electric și Lincoln Aviator. De atunci, Ford a renunțat să mute producția celor două SUV-uri la uzina din Mexic, lucru care a eliberat mai mult spațiu pentru Mustang Mach-E.

Nu se știe când vor fi redeschise comenzile pentru acest model în SUA. Potrivit analiștilor, planurile ovalului albastru ar putea fi date peste cap din cauza problemelor cu lanțurile de aprovizionare și cu creșterea costurilor pentru materiale și energie.

via InsideEVs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru