Ford: "Oferim oricărei mărci interesate patentul de utilizare a centurii de siguranţă gonflabile"

de Mircea Meșter
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Centura de siguranţă care se umflă la impact, eliminând astfel potenţialele leziuni apărute prin pretensionare, este oferită de Ford gratuit oricărui constructor interesat. Motivul: "Siguranţa rutieră este un fenomen care depăşeşte grupul clienţilor noştri", spun cei de la Ford.

Ford a anunţat oficial că va pune la dispoziţia oricărui constructor auto interesat drepturile de utilizare a centurilor gonflabile, inovaţie care a fost prezentă pentru prima dată pe un model de serie pe SUV-ul american Explorer în anul 2010. Conform constructorului de peste Ocean, popularizarea acestui tip de centură de siguranţă va duce la un nivel mult mai ridicat al siguranţei rutiere, aeriene sau chiar acvatice, conceptul putând fi adaptat fără probleme pentru utilizarea sa în avioane sau bărci.

Centurile de siguranţă gonflabile seamănă cu cele clasice, diferenţa fiind făcută de faptul că acestea se transformă într-o pernă de aer în momentul unui accident, acoperind toracele şi umărul pasagerului, acesta fiind astfel mult mai bine protejat la impact. Conform datelor Ford, presiunea centurii se împrăştie astfel pe o suprafaţă de cinci ori mai mare, reducând astfel riscul de leziuni şi protejând în acelaşi timp zona capului şi a gâtului de leziuni cervicale.


"În acest caz, adopţia pe scară largă a acestui tip de centuri are potenţialul de a face transportul mai sigur şi de a elimina şi mai multe dintre potenţialele leziuni suferite de pasageri în urma unui accident, mai ales în rândurile tinerilor şi bătrânilor.

Iar implicarea Ford în democratizarea tehnologiei merge astfel mai departe de clienţii noştri proprii", spun cei de la Ford prin vocea lui Bill Coughlin, directorul diviziei tehnologice a mărcii.

Decizia Ford de a oferi gratuit licenţa de utilizare a acestui tip de centură continuă drumul deschis de Volvo în anii '60, atunci când constructorul suedez a oferit la rândul său patentul tuturor mărcilor interesate să utilizeze ceea ce pe atunci era o invenţie nouă şi inedită: centura de siguranţă în trei puncte.

via Ford

Comentarii (3)

  • bravo ford. ca intotdeauna, un deschizator de drumuri!
    18 3
  • gabi o
    Un deschizator de drumuri, dar pe bani...
    2 0
  • wauuu si au trecut 50 de ani de la centura lu volvo la a lu ford...ce inteligenti sintem noi oamenii....disparitia speciei noastre va fi un succes garantat!!!
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru