Ford pregătește 40 de modele noi: 16 mașini 100% electrice și 24 de hibrizi plug-in până în 2022

de Petre Barac
Luni, 15.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat investiții semnificative de 11 miliarde de dolari în electrificarea gamei sale, urmând să lanseze 40 de modele noi până în 2020, potrivit oficialilor companiei.

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, oficialii Ford au prezentat strategia companiei pe următorii 4-5 ani, în centrul atenției fiind mașinile electrice și cele hibride.

Până în 2022, constructorul american vrea să lanseze 40 de modele noi, dintre care 16 vor fi 100% electrice, iar alte 24 vor reprezenta hibrizi plug-in.

Investițiile totale se ridică la 11 miliarde de dolari, după ce planul inițial prevedea cheltuieli de 4.5 miliarde de dolari până în 2020. Ca punct de reper, Ford a investit, doar în 2016, peste 7 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare.

Compania vrea să își reducă semnificativ costurile în următorii 5 ani, dorind să se concentreze pe dezvoltarea mai multor mașini electrice și hibride, în detrimentul modelelor cu combustie internă.

“Dacă vrem să avem succes cu această electrificare, trebuie să o facem cu modele care deja sunt populare în rândul clienților”, au transmis reprezentanții Ford.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru