Ford Puma a fost transformat în mașină de raliu: prototipul va participa în WRC din 2022

de Paul Cosma
Joi, 08.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul Ford Puma produs la Craiova a fost transformat în mașină de raliu și va concura în Campionatul Mondial WRC începând cu sezonul 2022. Prototipul utilizează un sistem de propulsie plug-in hybrid format dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri și un motor electric cu 136 CP.

Echipa M-Sport Ford World Rally a prezentat astăzi noua variantă hibridă a modelului Puma Rally1 care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) din 2022.

Noul concurent din WRC își face debutul global în cadrul Goodwood Festival of Speed. Pilotul M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux, alături de pilotul de teste al echipei M-Sport Ford, Matthew Wilson, vor conduce prototipul Puma Rally1 pe celebrul deal de la Goodwood pe parcursul următoarelor zile de eveniment; acest prototip va fi apoi folosit pentru a pregăti mașina din sezonul 2022.

Prototipul va folosi în competițiile de anul viitor un combustibil 100% sustenabil. Mașina este echipată cu un sistem hibrid de propulsie. La baza acestuia se află motorul de 1.6 litri EcoBoost asistat de un motor electric cu 136 de cai putere. Acesta din urmă este alimentat de o baterie cu o capacitate de 3.9 kWh.

Ford a anunțat la începutul acestui an că 100% din gama sa de autoturisme din Europa va fi fără emisii, complet electrică sau plug-in hybrid până la mijlocul anului 2026; trecerea în totalitate către electric se va face până în 2030.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru