Noul Ford Focus ST Edition, un hot hatch pregătit pentru Nurburgring. Costă 40.000 de euro în România

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a prezentat oficial noul Focus ST Edition, o versiune modificată a hot hatch-ului ST. Noul model primește o suspensie reglabilă nouă, iar mașina vine și cu un document special pentru reglarea suspensiei pe circuitul Nurburgring.

Constructorul american a lansat noul Focus ST Edition. Aceasta este o versiune nouă și îmbunătățită a lui Ford Focus ST, versiunea de performanță a modelului compact. Cea mai mare noutate adusă de noul Focus ST Edition este o suspensie nouă, dezvoltată de Ford Performance, divizia de performanță a Ovalului Albastru, în colaborare cu KW Automotive.

Astfel, față de un Focus ST standard, garda la sol a lui Focus ST Edition este mai joasă cu 10 milimetri. Șoferul va putea regla suspensia pentru o gardă la sol mai joasă, chiar cu până la 20 de milimetri. De asemenea, noua suspensie are o rată de amortizare mai mare cu 50% față de cea văzută la Focus ST.

Alături de noua suspensie, noul Focus ST Edition este livrat și cu un document special. Acesta conține informații legate de setarea optimă a suspensiei pentru legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. De asemenea, în document mai sunt recomandate și alte setări ale suspensiei în funcție de condițiile diferite de pilotaj pe circuit.

Noul model primește jante noi, de 19 inch, care sunt mai ușoare cu 10% față de roțile lui Focus ST. Acestea sunt încălțate în anvelope Pirelli P Zero Corsa. Tot aici avem și frâne Brembo noi pentru roțile din față.

Sub capota noului Ford Focus ST Edition se ascunde un motor EcoBoost de 2.3 litri turbo, care dezvoltă 280 de cai putere și 420 Nm. Astfel, noul model accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5.7 secunde și atinge o viteză maximă de 250 de km/h. Motorul este cuplat exclusiv la o cutie manuală cu 6 trepte.

Pe lista de dotări a noului Focus ST Edition sunt trecute un sistem audio B&O de 675 W, cu 10 incinte și un subwoofer, un pachet de iarnă care include volan încălzit și parbriz încălzit, cruise control adaptiv cu recunoașterea limitelor de viteză, menținerea benzii de rulare, sistemul Cross Traffic Alert și avertizare unghi mort.

Noul Ford Focus ST Edition este vopsit exclusiv în nuanța de albastru Azura, care este completată de accente negre pentru jante, plafon, eleron, difuzor, oglinzi și emblemele ST.

În habitaclu, noul model primește cusături albastre și scaune sport Ford Performance.

Noul Ford Focus ST Edition este disponibil oficial și în România. Prețul de listă a noului model este de 39.950 de euro.

via Ford

Comentarii (3)

  • oricine
    Toat[ stima pentru realizare și performanțe. Ce nu înțeleg eu este profilul omului care o cumpără. Adică de ce vrea cineva să fie lup în costum de oaie. Pentru că la același preț poți să îți iei un Mustang.
    1 1
  • @oricine
    Poate omul care vrea race on sunday, take kids to school on monday. Mustang-ul nu e chiar o masina practica. La acelasi pret, cu Focus ai si performante, si confont si e si practica masina.
    1 1
  • @oricine
    ce stima? zero stima, e un gunoi de focus cu niste modificari, nu mai vreau ford nici pe gratis, un producator care isi bate joc de clienti nu merita stima
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru