Ford schimbă macazul: va continua să vândă mașini cu motoare termice și după 2030

de Tiberiu Safta
Joi, 09.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford și-a revizuit planurile sale de electrificare pentru următorul deceniu. Ca urmare a vânzărilor sub așteptări ale mașinilor electrice, compania americană va continua să vândă mașini cu motoare termice și după 2030.

Vânzările de mașini electrice, deși au crescut semnificativ în ultimii 5 ani, sunt în continuare sub așteptări. Din această cauză, mai multe mărci au început să-și revizuiască planurile de electrificare și să întârzie momentul în care vor avea în game doar modele electrice.

Ford a anunțat acum că va continua să vândă mașini cu motoare termice și după 2030. Inițial, Ovalul Albastru anunțase în februarie 2021 că va deveni o marcă pur electrică începând din acel an. Într-un eveniment susținut la Londra, Martin Sander, directorul general Ford Europa, a declarat: „Dacă vedem o cerere mare pentru vehicule hibride plug-in de exemplu, atunci le vom oferi.”

În același timp, Sander a recunoscut că cererea pentru mașini electrice este mai „moale” decât estimările realizate de marca americană. Cu toate acestea, Ford va continua să lanseze modele electrice noi în perioada următoare. Mai târziu în acest an, vom asista la debutul versiunii electrice a lui Ford Puma, care va fi produsă la uzina de la Craiova.

Tot în 2024 va intra în producție și noul Ford Explorer electric.

via Motor1

Comentarii (24)

  • După 2030 pana în 2035.
    3 3
  • Mai degraba pana cand vor avea acces la baterii cu adevarat potrivite pentru masini.
    3 3
  • Diana Șosoacă
    Na belea !
    1 3
  • Andrei
    In Europa limita e 2035. În alte zone nici nu există o limită. Deci de ce s-ar opri în 2030, dacă încă exista cerere?

    Apropo, faptul ca le produc nu înseamnă că le și vor oferi peste tot. De exemplu îmi pot imagina ca vor produce camionete cu ardere interna și după 2035 dar nu vor fi oferite în Europa.
    3 1
  • Matematica este simplă (dacă vrem), modele electrice se lansează în draci, vânzările stagnează per total (dacă nu mai rău), în consecință avem o pizza (piața) care trebuie feliată în mai multe bucăți, deci fiecare model va vinde mai puține bucăți… dezastru.
    Cine naiba i-a pus să declare (nu doar Ford) așa ceva. O mașina nu-i toaster, nu se cumpără on-line (procentul este nesemnificativ)… și la un toaster mă uit ce cumpăr.
    Fără alte baterii și asta înseamnă alte sute de miliarde cheltuite viitorul electric este mult în viitor.
    Pote să pune UE ce directive vrea, cei ce pun directive nu-s în stare să facă scobitori… deci, vor schimba directivele ca nu-i prima dată. Cum vor justifica subvențiile, scutirile și investițiile forțate în tehnologie uzată moral, habar n-am, dar este o adevărată dramă, o risipă nesimțită.
    6 6
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Pote sa zice Dutz ce vrei, nu e în stare sa scriem, darămite sa mai aibă și sens.

    PS: directivele de dau, nu se pun. Și oricum nu e o directivă.
    3 4
  • curcubitaceu progresist
    sunt convins ca voi conduce Dieselul si dupa 2035 spre grabnica sufocare a bebelushilor cu suflet curat si pur.
    9 5
  • @curcubitaceu
    Și eu, dar vei plăti taxe de o sa te doară :))
    3 2
  • Il Duce
    ...Și după plata taxelor dureroase va veni uriașul apetit pentru votarea cu ambele mâini a partidelor de extremă dreapta.
    4 3
  • @Cocalar hAUR
    Îhî, am auzit că porumbelul Simion ia vreo 10% la europene. Mai puțin decât procentul de cocalari. Pana în 2028 se întoarce în galerie.

    Vino-ți in fire, ăștia nu vor guverna nici dacă au 50% susținere, ceea ce nu au. E bine cu democrația dar nu îți imagina ca ajunge pulimea sa decidă. Nu a decis niciodată în istorie.
    2 2
  • George Simion
    pana in 2030 vor sa fure tehnologie de la cinezi sau?
    1 0
  • Virtue signaling pentru retarzi eco backfires in face of reality. No way Jose
    0 2
  • S'a luat curentu'
    Au vrut sa fure startul si nu le-a iesit! Urmeaza chinezii de la Volvo, daca vor sa mai conteze ca brand de autoturism. La noi au pus bannere stradale cu " veniti de luati ultimele xc90 diesel"!
    Vorba romanului : si-au dat cu tesla'n oo!
    0 0
  • Seriff
    Hai na belea, ce surpriza, nu se astepta nimeni, oricum s-a dus povestea cu masinile electrice, nu se mai vand aproape deloc de cand s-a scos pomana de la stat, termicele sunt baza, producatorii sunt orbi dar nu sunt prosti, stiu ca daca vor sa o duca bine trebuie sa mearga pe ce vor clientii, nu pe ce vor niste dobitoci de la Bruxelles.
    Eu oricum nu am inteles niciodata de ce producatorii nu se opun, adica practic vin unii si iti interzic produsul, te baga in faliment si tu taci din gura.
    6 4
  • Ciumpalacii visează la far-right. Atât îi duce mintea odihnită și frustrată. În loc să încerce să înțeleagă că dacă nu eliminam fumegatoarele ne ducem dracului, ei visează la extremism.
    De parcă data trecuta când extremiștii au ajuns la putere a fost bine. Nu mai zic că prima tranșă de carne de tun au fost fix ciumpalacii care au susținut extremismul.

    Universul și prostia umană sunt infinite.
    3 4
  • @Seriff
    Tu oricum nu înțelegi mare lucru. Cum merge TikTok-ul?
    3 1
  • In afara de dobitoci de la Bruxelles mai sunt si panaramele electrice.
    1 2
  • Seriff
    @12:34, inteleg mai multe decat tine, ce nu intelegi tu ca si alti retardati mintal este faptul ca electrificarea nu se va face niciodata, Ford tocmai ti-a confirmat asta, cum au facut multi altii, dar ce sa inteleaga un analfabet cu 4 clase si alea facute in gara.
    3 3
  • Seriff
    @12:10 fumegatoarele sunt in capul tau, ai creierul spalat bine de mass media, ia-te de mana cu Greta.
    4 4
  • @Seriff
    Dacă din ce a zis Ford tu ai înțeles ca electrificarea nu se va face niciodată ești mai prost decât media pe TikTok. Si asta chiar e o realizare, apropo de analfabet cu 4 clase.
    3 2
  • Banditos
    Ca tot facea cineva vorbire de 4 clase

    "electrificarea nu se va face ....vreodata ".

    in fine....
    2 1
  • Seriff
    @14:12 Faptul ca toti amana nu te pune pe ganduri?
    O sa tot amane, tu te uiti pe cifrele de vanzari sau traiesti pe alta planeta?
    Electricele anul acesta s-au dus rau de tot in cap, de cand s-a scos pomana porcului peste tot, producatorii vand termice de rup, ce producator normal la cap s-ar baga in faliment cu o gama pur electrica?
    Mare dobitoc esti si tu si boul ala de Banditos
    0 1
  • Seriff
    @bandtitos mare destept esti, totusi prea prost sa te uiti pe cifrele de vanzari ale masinilor electrice care sunt praf si pulbere, la fel cum esti si tu.
    0 1
  • @Seriff
    Amânarea e una, niciodată e alta. Hai, înapoi pe TikTok, mucosule.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru