Ford și BMW ar putea începe testele cu baterii solid-state de anul viitor

de Paul Cosma
Marti, 14.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford și BMW vor avea în curând acces la baterii de tip solid-state pe care le vor testa pe mașini electrice începând din 2022, potrivit informațiilor apărute în presa americană.

Noile baterii “solide” pentru electrice oferă o densitate mai mare a energiei și promit o autonomie mai mare decât cele litiu-ion, însă costurile de dezvoltare sunt deocamdată foarte ridicate.  

BMW și Ford au anunțat recent că vor investi într-un start-up care dezvoltă aceste baterii de tip solid-state, alături de fondul Volta Energy Technologies.  

Americanii de la Solid Power spun că investiția de 130 de milioane de dolari îi va ajuta să-și continue planurile deja stabilite și să livreze aceste noi baterii în “viitorul apropiat”.  

Presa americană susține că Ford și BMW vor intra în posesia unor astfel de baterii la începutul lui 2022, pe care să le testeze în diferite configurații, înainte ca lansarea comercială să aibă loc în viitorul nu foarte îndepărtat. 

Bateriile solid-state sunt văzute drept înlocuitorul perfect pentru bateriile litiu-ion utilizate în prezent. Noua tehnologie ar urma să rezolve și problemele care au dus la incendii provocate de supraîncălzirea bateriilor. 

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • Edikkk
    bateriile solid state sunt tot Litiu ion, doar că electrolitul este solid şi nu gel, lichid.

    QuantScape au ceramic, de exemplu, şi se afirmă a fi solid state.

    Oricum cele litiu NMC şi LFP au avansat şi cele "solide" nu mai sunt aşa drastic mai bune, iar ca şi cost.... se vor duce spre maşini premium.

    BMW îl mai înţeleg, dar supra îndatoratul Ford.... nu ştiu...
    5 11
  • Bravo Tesla
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru