Ford și Red Bull vor crea împreună un model electric. Va fi „important din punct de vedere strategic”

de Tiberiu Safta
Luni, 06.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jim Farley, CEO-ul global Ford, a anunțat că Ovalul Albastru și Red Bull vor colabora pentru lansarea unui viitor model electric de serie. Acesta este descris ca fiind unul „important din punct de vedere strategic.”

În urmă cu câteva zile, Ford și-a anunțat oficial întoarcerea în Formula 1 alături de cei de la Red Bull. Constructorul american va furniza unități de putere echipei austriece, începând din sezonul 2026. Momentul va marca revenirea Ovalului Albastru în Marele Circ, pentru prima dată din 2004.

Alături de acest anunț semnificativ, noua colaborare dintre Red Bull și Ford nu se va rezuma strict în cadruș Formulei 1. Asta pentru că cele două companii vor crea împreună un viitor model de serie, care va fi, bineînțeles, electric.

Până acum, nu a fost dezvăluită nicio informație despre viitorul model cu zero emisii. Acesta a fost descris de către Jim Farley, CEO-ul global al Ovalului Albastru, ca fiind „important din punct de vedere strategic.” Având în vedere răspunsul oferit de acesta, putem specula că noul model ar urma să fie dezvoltat în întregime de Red Bull și să fie vândut sub sigla Ford ca un model de performanță.

Mai mult, se pare că și unele modele electrice existente vor beneficia de pe urma acestei colaborări.

Potrivit unei noi imagini sugestive oficiale, se pare că modelul electric F-150 Lightning ar urma să primească o nouă versiune de performanță.

Deocamdată, cele două companii nu au oferit informații cu privire la anul lansării viitorului model electric.

via MotorTrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru