Ford și SK Innovation vor să producă baterii pentru mașini electrice și în Europa

de Paul Cosma
Joi, 12.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania mixtă dedicată producţiei de baterii pentru vehicule electrice, înfiinţată de Ford şi grupul sud-coreean SK Innovation, se va extinde şi în Europa, potrivit unui un director din conducerea constructorului american.

În luna mai, Ford a anunţat un joint venture cu SK Innovation pentru a produce, începând de la mijlocul acestui deceniu, celule şi module de baterii cu o capacitate anuală de 60 de Gigavaţi oră (GWh). Planurile anunţate vizau două uzine din America de Nord. 

“Suntem foarte încântaţi de acest joint venture şi va fi unul care va fi extins şi dincolo de America de Nord. Cu siguranţă va fi extins în Europa,” a declarat directorul de operaţiuni de la Ford, Hau Thai-Tang. 

Anterior, Hau Thai-Tang a informat că planurile globale ale Ford în domeniul vehiculelor electrice vizează capacităţi de producţie de baterii de cel puţin 240 de Gigavaţi oră (GWh) în 2030, adică echivalentul a 10 uzine. Din capacitatea totală, aproximativ 140 de GWh ar urma să fie necesară în America de Nord, iar restul distribuit în alte regiuni, inclusiv Europa şi China. 

Tot în luna mai a acestui an, Ford şi-a prezentat o serie de planuri care vizează majorarea cu o treime, până la peste 30 de miliarde de dolari până în 2030 a cheltuielilor pentru electrificare gamei de modele. 

Via economica.net

Comentarii (1)

  • Grea este artimetica asta, bat-o vina!
    10 x 60 Gigawati ora = 240 Gigawati ora.

    Atentie la noua unitate de masura pentru putere:
    vat in loc de watt.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru